Användarprofil Anne-Marie Jacobsson / Betyg & recensioner / Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

Recension av Anne-Marie Jacobsson

En fantastisk bok skriven av en stark kvinna

16 oktober 2016

Christina, som är hennes svenska namn, har upplevt saker ,som vi bortskämda svenskar inte på något vis kan sätta oss in i. Ibland är boken så tung, att man knappt kan läsa vidare, men plötsligt händer något och C. berättar ett ljust minne, som också finns och som hon bär med sig genom livet, där det ändå nästan hela tiden händer svåra saker.
Detta är verkligen en bok för alla, unga, gamla, män och kvinnor, men särskilt kan jag tänka mig ,att någon som är på gång att adoptera ett barn, eller nyligen gjort det, borde läsa den. Eller någon som förlorat sin mamma eller har en sjuk mamma eller en frisk mamma ! Kort sagt : Alla borde läsa den!
Saker och ting blir inte så betydelsefulla längre, när man läst den här boken. Inte saker, men människor, barn som far illa och är ledsna och ensamma, de är betydelsefulla, precis om alla andra barn är betydelsefulla och det viktigaste som finns. Inget barn ska få ha det som gatubarnen i Brasilien eller på andra ställen i världen.
Boken är dessutom mycket välskriven och inte någonstans upplever man någon "tycka-synd-om- känsla", vilket ju egentligen inte skulle vara så konstigt i så fall, men nej. Däremot mycket tydliga miljöbeskrivningar, så att man kan se inom sig och försöka förstå, vad C. upplevt.
Jag säger bara : Läs boken, så förstår du vad jag menar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej