Användarprofil Bokmys / Betyg & recensioner / Blodsockerkoll på 8 veckor : kokboken - 175 recept för snabba resultat på diabetes och övervikt

Recension av Bokmys (Norrland)

Slippa äta Metformin och statiner!

23 juli 2017

Vad gör man inte för att låta sina cellers förmåga att städa bort skräp fungera (som Metformin förstör) och för att låta hjärnan fortsätta fungera (som statinerna förstör)?

Det kräver ansträngning, JA! - att man budgeterar för det, lyfter på rumpan, går till affären och skaffar rätt ingredienser. Sedan är det bara att följa recepten.

Det är inte alltid möjligt följa dem exakt, för det som finns i affärerna här är uppenbarligen inte ens i närheten av alla underliga kryddor och kombinationer som nämns i boken. Men det kan man strunta i. Grunderna finns, för att kunna "komma upp i båten" igen.

En annan mycket läsvärd bok, när det gäller att förstå hur kroppens hormoner fungerar och förstå varför man får diabetes typ 2, inflammationer som till slut orsakar allergier och annat som fibromyalgi och MS, är "Mastering leptin" (finns tyvärr enbart på engelska). Författaren lever inte längre och det är väldigt tyst om allt det han skrev om, men det hjälpte mig fatta hur totalt fel vi lever när vi ständigt proppar i oss saker att tugga på så fort det känns minsta sug och hur totalt multisjuka vi gör oss själva genom att bara fortsätta med det.

Köp kokboken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej