Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / X : den sista platsen

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 5 av 5.

19 september 2017

Jag har läst allt av John Ajvide Lindqvist, och jag har älskat allt han har skrivit. Han är, i mitt tycke, en av Sveriges helt klart bästa författare.

Hans senaste bok, X- Den sista platsen, är den sista delen i en trilogi. Den första boken i serien heter Himmelstrand, och den andra boken heter Rörelsen - Den andra platsen. Länkarna går till mina recensioner av böckerna.

Här är även en länk till hans hemsida, för dom som vill läsa mer om författaren och/eller böckerna. Och här är en länk till John Ajvide Lindqvists sida hos Wikipedia.

X- Den sista platsen är John Ajvides åttonde roman, och han har även gett ut tre novellsamlingar, här är en länk till min recension av den senaste av dom, Våran hud, vårat blod, våra ben. Så elva härliga böcker finns att läsa av författaren. Dom flesta av böckerna har fått det högsta betyget av mig, och några det näst högsta betyget.

Och vad tyckte jag då om den här boken? Jo, den får ju även den det högsta betyget av mig. Men jag måste ändå säga, att jag tycker att både Himmelstrand och Rörelsen - Den andra platsen ändå var lite, lite bättre än den här boken, trots att även den här boken får fem av fem från mig.

Den här boken var även något annorlunda, tycker jag, än dom tidigare böckerna. För mig kändes den här boken mer som en kriminalroman fast med övernaturliga inslag.

Men som vanligt i John Ajvide Lindqvists böcker så är det ett fantastiskt språk, mycket trovärdiga karaktärer som fastnar, berör och stannar kvar, och även en berättelse som jag kommer att minnas.

Rekommenderar verkligen trilogin, som absolut ska läsas i ordning, för största behållning, tycker jag.

Och jag ser redan fram emot kommande böcker av John Ajvide Lindqvist.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej