Användarprofil Karlsson / Betyg & recensioner / Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf

Recension av Karlsson

I det stora hela är detta en bra och enkel bok som tar...

10 maj 2013

I det stora hela är detta en bra och enkel bok som tar upp det viktigaste, men jag läste ut den ganska snabbt så kanske lite för enkel för min smak.

Det som är bra är att det finns ett program som är väldig lätt att följa för dig som är nybörjare. Dels ett program på 5 veckor som får igång dig där du får reda på i detalj hur du ska springa den första tiden för att vänja dig, men det finns också ett bra program för bålstabilitet, som vi alla vet är viktigt, samt stretching. En bra grund helt enkelt!

Det som jag personligen tyckte var lite så där var hoppet mellan "målen". Från 5 veckors program där man uppnår runt 4-6 km till ett 16 veckors program med MILEN på 50 min som mål och till slut halvmaran på 12 veckor, vilket för mig är ett sjukt stort hopp.. Ville ha något schema däremellan trots att avsnittet om intrervallträning var kul med bra tips på olika sätt man kan bli en bättre löpare på.

Styrketräningsdelen var också lite väl tuff tyckte jag med pull -ups och chins, utan alternativ. Ehm..(?!) Det känns som boken stundvis är menad för dem som är ganska starka redan.

Hade gärna läst mer om pulsträning och boken kunde också berört skador lite mer. Man tog upp löparknät men många av oss som en gång börjat jogga vet att kroppen har en förmåga att "gå i sönder" del för del den första tiden... fötterna, höfterna, ryggen... osv.. Tills allt vant sig. Så lite anatomi och hur kroppen fungerar vid löpning hade varit bra :)

Och kanske lite mer tips på hur man ska tänka runt maten. Saknade det för att få en helhet trots att jag tror att budskapet kanske var att man ska känna efter själv..

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej