Användarprofil Dennis på Ljudboksbloggen / Betyg & recensioner / Inferno

Recension av Dennis på Ljudboksbloggen

Recenserad produkt

Dan Brown levererar ännu ett äventyr i samma stil som...

15 juni 2013

Dan Brown levererar ännu ett äventyr i samma stil som "Da Vinci-koden" och "Änglar och demoner". "Inferno" var en världsnyhet då den släpptes samtidigt i hela världen, den 14 maj 2013. Med sin nya bok "Inferno" syftar Dan Brown på Dante Alighieris berömda mästerverk - "Den gudomliga komedin".

Det är just i Dantes Florens som Dan Brown förlagt stora delar av handlingen. Som vanligt ingår en historielektion av riktigt hög klass.
Det är också i Florens som Robert Langdon yrvaket slår upp ögonen i en helt främmande sjukhusmiljö. Med kraftig huvudvärk och ett minne som tycks vara i det närmaste raderat drar historien igång i ett rasande tempo.
Tillsammans med den unga läkaren Sienna Brooks flyr de genom Florens historiska platser utan att veta vem som jagar dem eller varför.

Dan Brown är som sagt en riktigt skicklig historieberättare, med betoning på just historia.
Från Basilikan i Florens, via Markusplatsen i Venedig, till Topkapipalatset i Istanbul är skildringen i det närmaste fotografisk, och man vill som läsare genast besöka dessa historiska världsarv.
Som lyssnare får man uppleva ytterligare en dimension då Jonas Malmsjös röst och sätt att läsa gör Dan Browns "Inferno" näst intill fulländad.

Den viktigaste detaljen, bokens ådra och vad boken egentligen handlar om lämnar definitivt tid till eftertanke - Hur många människor finns det egentligen plats för på vår lilla planet?

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej