Användarprofil Enigma / Betyg & recensioner / Kungen kommer!

Recension av Enigma (Staffanstorp)

Recenserad produkt

Kungen kommer!
Inbunden
1 recension

Kungen kommer är en intressant bok. Karaktärerna känns...

18 juni 2013

Kungen kommer är en intressant bok. Karaktärerna känns platta, ointressanta och tvådimensionella och särskilt huvudrollen Maro är irriterande, osympatisk och egoistisk. Men likväl...

Boken ger stora förhoppningar om att rollerna kommer utvecklas. Maro kanske en dag blir en riddare, men han har en lång personlig resa framför sig innan dess. Att lära sig lite ödmjukhet skulle inte skada och jag känner på mig att det inte kommer ta många böcker innan jag verkligen kommer heja på Maro. Redan nu är jag väldigt nyfiken på hur serien kommer utvecklas.
Har ni läst Salmsons tidigare böcker om Tam eller Sol så vet ni vad ni har att vänta er. En rikt illustrerad berättelse med unga huvudroller som snart visar sig starkare än vad de själva tror, förlagd till en klassisk fantasyvärld med såväl Drakar som magi.

Texten är lätt att ta till sig, språket är enkelt utan att känna fördummat och bilderna förstärker läsupplevelsen på ett härligt sätt. För den som vill börja läsa spännande kapitelböcker är detta en bra start. Vare sig ni behöver en bänkbok till skolan, eller en lättläst bok att locka den ovillige läsaren så är detta en perfekt bok!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej