Användarprofil vaplu / Betyg & recensioner / Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon

Recension av vaplu

Nej, det här är ingen bra bok.

8 september 2010

Tvärtom är det en riktigt dålig bok. Framför allt p g a att den blandar riktiga redogörelser för kroppens fysiologi med författarens egna ogrundade slutsatser och teorier, utan att göra skillnad på detta. Istället framställs allt precis som det vore lika välgrundad vetenskap. Är man inte är på sin vakt eller har tillräckliga baskunskaper så kan man lätt invaggas i att det faktiskt är så här det fungerar.

Boken innehåller många referenser, men inte till författarens egna slutsatser som utgör grunden för bokens budskap. F.N drar slutsatser långt utöver vad forskningen och verkligheten visar för att stödja sin hypotes. Att det faktiskt rör sig om en hypotes från F.N:s sida och inte fakta framgår dock inte i boken, utan avslöjas först senare av Franks egna inlägg i forum där boken debatterats.

Visst är det bra med nytänkande och ifrågasättande av vedertagna kunskaper, men det blir skadligt för samhället om subjektivt tyckande presenteras som sanning.

Rekommenderas inte.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej