Användarprofil Mony / Betyg & recensioner / Analfabeten som kunde räkna

Recension av Mony

Recenserad produkt

Jag älskade Jonas Jonassons föregående bok...

5 oktober 2013

Jag älskade Jonas Jonassons föregående bok Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann och har verkligen väntat på hans andra bok Analfabeten som kunde räkna.

Boken handlar om en flicka - Sombeko - som föds i slummen i Sydafrika. Med samma uppfinningsrikedom som i Hundraåringen, väver Jonas in Sombekos förehavanden med verkliga händelser med en stor portion humor. Jag gillar även Jonas speciella sätt att formulera sig. Han leker med ord och meningsuppbyggnader som lyfter historien och får mina egna tankar att flöda på ett annorlunda sätt, även när jag lagt i från mig boken.

Mitt betyg av boken får dock endast fyra av fem. Analfabeten börjar mycket bra men under senare delen blir den lite långrandig och jag saknar det höga tempo av otroliga händelser som avlöser varandra så som de gjorde i Hundraåringen. Mitt lägre betyg kan bero på min höga förväntning på boken och/eller att jag indirekt blivit lite mättad på humorn och helt enkelt inte skrattade lika mycket. Analfabeten är inte på något sätt dålig, absolut inte, men den är inte en klockren femma som Hundraåringen var.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej