Användarprofil Linn / Betyg & recensioner / The Princess Bride

Recension av Linn (Gotland)

Recenserad produkt

The Princess Bride
Häftad (Paperback / softback)
1 recension

Vilken rolig bok!

22 april 2014

Det här är en äventyrshistoria med hjältar och en prinsessa, men den är ändå ingen saga för barn, utan den passar bra för alla åldrar.
Det är en historia om hjältemod och kampen mellan det goda och det onda, men ändå ingen konventionell saga, eftersom personerna är så originella och roliga. Dessutom är det här en väldigt finurligt skriven bok: Författaren beskriver att när han var barn läste hans far den här boken för honom och boken handlar därför lika mycket om honom själv som om figurerna i "sagan". Man får alltså två historier invävda i varandra på ett väldigt spännande sätt och med en massa oväntade detaljer. Förordet tar upp detaljer som man tror att man redan borde ha läst boken en gång för att förstå, men när man har kommit till slutet av boken vet man vad det handlar om. Eller gör man det egentligen?

För 20-25 år sedan såg jag filmen "The princess bride" från 1987, som är baserad på denna bok, och tyckte att den var väldigt rolig. Nu hittade jag boken och tycker att den är ännu bättre än filmen. Jag läste den i en utgåva på ursprungsspråket, engelska, och hade inte några större problem med det. Jag fängslades av historien så pass att jag till slut inte märkte vilket språk jag läste på!

Rekommenderas till alla som vill ha en rolig och ovanlig läsupplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej