Användarprofil Elin Högye / Betyg & recensioner / Det handlar om dig

Recension av Elin Högye

Recenserad produkt

En roman om allt annat än första kärleken

13 juni 2014

Idén med boken är fin, en ungdomsroman som på riktigt handlar om hur det är att vara ung och kär utan vuxnas restriktioner. Tyvärr tycker jag boken faller bland annat på språket som känns så överdrivet att det bli platt efter några sidor och egentligen är det 250 sidor med samma händelser på varje sida: flicka är kär i pojke.

Karaktärerna framstår som själviska och kompisarna slutar umgås när de får partners, huvudkaraktären framstår som väldigt egoistisk och pojken hon har känslor för verkar ständigt förminska henne. Värderingar ignoreras och det blir snarare en roman som romantiserar cigg, sprit och att vara ledsen.

Då romanen har fått så oerhört bra feedback i media och bloggar var jag jättesugen på att läsa den. Nu har jag gjort det och jag kände att jag hellre hade låtit bli. Jag vill inte att ungdomar läser det här. Vuxna är okej, men inte ungdomar. Det känns som en uppmaning till att röka på hos kompisar, att det är okej att be folk köpa ut om både det ena och det verkar vara helt okej att kalla någon för hora.

Till ungdomar som vill läsa om den första kärleken: läs något annat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej