Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Svarthuset

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Svarthuset
Ljudbok (AudioDownload)

Jag har fått en ny favoritförfattare

17 september 2015

Jag har fått en ny författarfavorit

Svarthuset av Peter May

är första boken i en deckartrilogi. Är glad att jag lade ut en bild på bokomslaget när jag skulle börja lyssna på Lewispjäserna, för det visade sig vara den sista boken i serien. Genast laddade jag ned första boken istället och började lyssna. Nu är jag redan inne på tredje boken. Det går bara inte att sluta lyssna när jag väl har börjat.

Boken står som deckare hos nätbutikerna, men jag vet inte om det är en deckare, egentligen. För mig är det en spännande, nästan thrilleraktig skönlitterär bok, där personer råkar dö. Det är nämligen inte morden/döden som är det viktigaste i boken, det är allt det andra, livet, miljöerna, människorna, de som blev kvar.

Svarthuset innehåller ett helt livsöde, ja flera stycken. Det går inte att låta bli att engagera sig i berättelsen, eller personernas öden. Jag är där, jag kämpar med dem mot vädrets makter, jag andas den saltmättade luften tillsammans med dem, jag är i boken!

En sak är säker, även om jag har fått en ny författarfavorit tänker jag absolut inte resa till de Yttre Hebriderna. Det verkar inte göra annat än storma och vara dåligt väder där. Något som lämpar sig väldigt bra i just den här boken.

Om du vill ha något mer än en bloddrypande deckare/thriller, då är den här boken för dig, för den innehåller allt, förutom att det inte är läskiga detaljskildringar av mord och blod. Läs den!!!

Tyckte du den här lät spännande? Kika då in på min blogg lördag-söndag, då kommer recensioner av de andra två böckerna i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej