Användarprofil Pia / Betyg & recensioner / Västs mörka hjärta : 9/11, geopolitisk terrorism och globaliseringsagendan

Recension av Pia

En vass analys av en kaotisk värld

15 december 2015

Boken är enligt underrubriken indelad i tre huvudteman, 9/11, geopolitisk terrorism och globaliseringsagendan. Jag tycker att jag läst massor, men Kristoffer kommer med många intressanta och tänkvärda nyheter och perspektiv. Många författare har djupa kunskaper på speciella områden, men Kristoffer verkar vara insatt i många omvärldsfrågor och har dessutom förmågan att kritiskt analysera, granska pusselbitarna och sen lägga ett trovärdigt pussel och göra sannolika synteser. Jag upplever Kristoffer som den genuine "grävande reportern", de som man sällan ser idag.

Kristoffer Hell beskriver exempelvis ingående händelserna den 11 september 2001, 9/11. En uppgift som Kristoffer kommer med är att sanningsrörelsen, The Truth Movement, infiltrerats av desinformatörer. Eller som Kristoffer formulerar det, en "kontrollerad opposition", ett mycket intressant begrep. Det borde inte förvåna mig, men det gjorde det.

Avsnittet om händelser i världen efter 9/11 är verkligen intressant att läsa. Hur västvärlden successivt stärkt sin ställning och hur Ryssland demoniseras på olika sätt av väst och omringas av NATO-länder.
En av de nyheter som Kristoffer förmedlar, och som jag senare sett i andra källor, är om fejkade terrordåd, ett slags "skådespel för folket" för att skapa rädsla och otrygghet. Det kan handla om militära övningar som sen ges bilden av äkta terrordåd. På bilder som sprids på nätet känner vissa igen "skådespelarna" från olika scener.

Jag rekommenderar läsning av Kristoffers faktaspäckade, ibland provocerande, men hela tiden vassa analyser och slutsatser. Jag kommer att läsa den igen. Och jag hoppas verkligen att Kristoffer Hell kommer med fler böcker om den föränderliga, turbulenta värld vi nu har omkring oss.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej