Användarprofil Simon / Betyg & recensioner / Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till högskoleprovet

Recension av Simon (Linköping)

Bra, men...

4 mars 2016

+3 stjärnor för att den har bra information. De knepen som används för att t.ex. räkna bråk snabbare är något jag aldrig fick lära mig i skolan, den här boken borde alla behöva läsa någon gång.

-1 stjärna för att språket mixar engelska och svenska. Den försöker få läsaren att ryckas med som om vi är polare eller nåt, men jag är här för information och ska snart ha prov på svenska kunskaper, det hjälper om boken håller sig till ett språk. Ordlistan har heller inga förklaringar för vad orden betyder, det är bara en lång lista med ord, vilket i sig är bättre än inget men det leder till att jag måste gå till andra ställen för att leta reda på orden, fann heller inga speciella knep för att komma ihåg ord och deras innebörd. För det kan jag rekommendera att läsa Henrik Fexeus istället valfri bok, så knep finns men de tas inte upp i boken.

-1 stjärna på grund av att det fanns för få bilder. Nej, det behöver inte vara en bilderbok, men när man förklarar hur man läser av ett diagram bör det finnas en bild till det. Oftast skrivs bara vilken fråga i tidigare prov som boken tar upp och så antas man kolla upp frågan för att få en tabell eller ett diagram. Informationen är väl skriven nog för att följa med iallafall, men där det är lämpligt med bilder han boken istället bara en referens till ett tidigare prov. Riktigt dåligt om du frågar mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej