Användarprofil Hobbybibliotekarien / Betyg & recensioner / Leona. Alla medel tillåtna

Recension av Hobbybibliotekarien

Recenserad produkt

Om en komplicerad kvinna

31 juli 2016

Andra delen i serien om Leona och jag gillar denna brud. Hon, liksom, lever ett liv i sitt huvud och ett annat liv som hon visar upp utåt, för hon vet att det inte är rätt. I första boken märktes utförsbacken tydligt och jag undrade hur denna nedåtgående spiral skulle sluta¿det fick jag inte reda på i denna bok heller men visst går det utför.

En självmordsbombare försöker spränga sig vid riksdagshuset men misslyckas och på sjukhuset frågar han efter Leona, som sedan får ta hand om förhören. Samtidigt får hon krav från Armand på pengar, som hon inte har, och nya planer tar form.

David, som är en av polisens tjallare, blir via en kompis indragen i Leonas planering och han vet inte hur han skall dra sig ur när planeringen blir mer och mer verklig. Det gamla klassiska uttrycket, en plan fungerar oftast tills den kommer i kontakt med verkligheten, gäller även här.

Rognebys Leona är en komplicerad kvinna, som vet vad hon vill, samtidigt vet hon att det är fel att göra så, som mamma, som polis, som kvinna men hon gör det ändå och det är det jag inte riktigt förstår, varför? Gillar Rognebys sätt att skriva, men visst kan Leona bli lite mästrande ibland i sitt sätt att vara.

3:a // Maria E

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej