Användarprofil Vellenova / Betyg & recensioner / Fartblinda

Recension av Vellenova

Recenserad produkt

Kopia av "Den stora bankhärvan"

28 augusti 2016

Hade väntat mig enormt mycket mer av denna bok. Men den är en patetisk kopia av "Den stora bankhärvan" som är enormt mycket mer intressant och som jag läst säkert åtta - tio gånger.

"Den stora bankhärvan" är en initierad skildring av verkligheten - alltså när HQ Bank gick under. När Carolina Neurath försöker sig på att skriva en roman saknar hon helt personlig fantasi och får därför skriva om "Den stora bankhärvan" en gång till, fast mycket sämre.

Dessutom väver hon i större utsträckning in sina personliga värderingar i denna boken - starkt feministiska och invandrarvänliga åsikter (som till exempel myten att det skulle finnas ett stort antal välutbildade invandrare som i Sverige bara får köra taxi) - vilket likaledes ger ett tröttsamt intryck. Rödstrumpeprofiler har vi nog av ändå i det här landet.

Språket är också mycket sämre än i "Den stora bankhärvan"; hon försöker sig på lite Stockholmsskildringar här och där, men det är knappast någon "Hjalmar Söderberg"-klass på dem.

Ärligt talat Carolina Neurath: Vänligen avge löfte att du håller dig borta från romangenren framöver och istället fortsätter som ekonomijournalist, med intressanta och värdefulla reportage från verkligheten. I ditt fall kommer verkligheten alltid att överträffa dikten, det ger du ett mycket tydligt exempel på i din helt misslyckade romandebut. Låt din deckardebut bli till ett engångsmisstag - en gång och aldrig mer.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej