Nyhet! Köp Till offer åt det okända av Anna Jansson

 • Till offer åt det okända

  Anna Jansson | Inbunden 2024

  Lovisa Ersjö har ljugit. Full av ånger lägger hon ner mobilen. Klockan närmar sig midnatt och huset är ödsligt och mörkt. Hon har precis sagt till Rosalies mamma att bästisen sover över. Men Rosalie är inte hemma hos Lovisa, och ingenting kommer att bli som förut.Första dagen på Wisbygymnasiet slutar i tragedi. På kvällen festar nya och äldre elever i en lyxvilla på Klinten. En av flickorna kommer inte hem den natten. Kriminalinspektör Maria Wern får uppdraget att hålla i utredningen av försvinnandet. Vittnesmålen från kvällen går isär. Spåren leder till en taxichaufför som har haft kontakt med 16-åringen, och en konstnär som vill ha unga kvinnor som modeller. I skuggorna ruvar en mördare - och när en död kropp hittas i en beteshage sprider sig skräcken på skolan.Anna Jansson är tillbaka med en nagelbitande spänningsroman. I Till offer åt det okända kämpar Maria Wern mot klockan för att lösa de grymma brott som drabbar tonårsflickor på väg ut i livet.

  199 249 kr

Läs serien om Maria Wern av Anna Jansson

Läs digitalt eller lyssna på böckerna om Maria Wern av Anna Jansson

I den här ordningen läser du alla Maria Wern-böcker

 1. Stum sitter guden
 2. Alla de stillsamma döda
 3. Må döden sova
 4. Silverkronan
 5. Drömmar ur snö
 6. Svart fjäril
 7. Främmande fågel
 8. Pojke försvunnen
 9. Inte ens det förflutna
 10. Först när givaren är död
 11. Drömmen förde dej vilse
 12. Alkemins eviga eld
 13. När skönheten kom till Bro
 14. Dans på glödande kol
 15. Skymningens barfotabarn
 16. Alla kan se dig
 17. Rädslans fångar
 18. Det du inte vet
 19. Kvinnan på bänken
 20. Mitt hjärta är ditt
 21. Dödslistan
 22. Galgbergets väktare
 23. Onda drömmar
 24. Dödens snabba vingar
 25. Till offer åt det okända

Läs hela serien Bergslagens blå av Anna Jansson

Så här läser du Bergslagens blå-serien i rätt ordning

 1. Dotter saknad
 2. Skuggan bakom dig
 3. Dansa min docka
 4. Tala med de döda
 5. Må evigheten förlåta

Mini-intervju med Anna Jansson

Du skriver om kriminalinspektör Kristoffer Bark. Var kom inspirationen till hans karaktär ifrån? 
Jag litar inte på pensionssystemet utan tänkte att jag skulle odla potatis och ha höns för säkerhets skull. Så jag letade efter torp i närheten av sjöar och hamnade vid Hjälmaren. Och plötsligt gick Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid min sida. Han berättade att hans dotter försvunnit för 5 år sedan. Han ville ha min hjälp att söka efter henne. Hon försvann i en bräcklig plastbåt en stormig långfredagsnatt och befarades ha drunknat. Bark tänker inte sluta leta förrän han är övertygad om vad som hänt. 

Hur ser din skrivprocess ut? 
Jag skriver så fort jag får en sportslig chans ;-) Går upp klockan sex varje morgon och skriver direkt. Själva processen ser ut så här: Jag börjar i känslan, i något som berör mej. Jag hittar en konflikt – en dramatisk höjdpunkt, letar efter fler scener tills jag känner att historien bär. Sen lär jag känna de personer som ska vara med, helst under långa promenader. Personernas drivkrafter leder historien framåt kapitel för kapitel. Jag gör research. När jag är klar med min första version lämnar jag det till testläsare ca 10 stycken varav 3 är poliser. Jag skriver om, skickar till förlaget och sen blir det några vändor till.

Vilken är din största läsupplevelse? 
”Parfymen” av Patric Süskind och ”Moltza Älskaren” av Torbjörn Säve – det finns inte ett enda skiljetecken i den boken och den var så fängslande att jag inte märkte det förrän någon sa det efteråt. Och så Törnfåglarna förstås. Jag låg på mage på gräsmattan och läste i solen, och brände upp mej något alldeles förskräckligt för att jag inte kunde sluta läsa.

Visste du att ...

... Anna Jansson har skrivit ett äventyr i Fantomen om hur Alexander Flemming upptäckte penicillinet?

... Anna Jansson under pandemin började göra armhävningar och nu är uppe i 26? Hennes plan är att kunna göra lika många armhävningar som hon är år gammal och öka på det med en om året tills hon är minst 100.

... Anna Jansson har arbetat som sjuksköterska i 25 år? Bland annat har hon jobbat på lungmedicin med KOL- och lungcancerpatienter, men även med sömnregistreringar.