Förboka ditt signerade exemplar av Atilla Yoldas bok så bjuder vi på digital bokrelease!

  • - Är du ledsen, sårad eller besviken? Vad tråkigt för dig. - Mår du dåligt, riktigt dåligt eller är du på botten? Bit ihop, sluta gråt, skärp dig. - Stressad, pressad, orolig, nervös, otrygg, osäker? Ta det som en man sluta gnäll.Eller?Typiskt killar! innehåller allt du behöver veta för att guida en pojke till att bli en jämställd man som inte beter sig sexistiskt, homofobiskt, våldsamt, aggressivt eller bidrar till psykisk ohälsa.En bok framför allt till föräldrar och personal som arbetar med barn och unga som vill undvika att trampa i machokulturens fällor. Genom rapporter, undersökningar och vedertagen forskning synliggör journalisten och debattören, Atilla Yolda , hur vi undviker att trampa i machokulturens fällor. Här finns fakta, konkreta råd och verktyg samt Atillas personliga erfarenheter och reflektioner av att ha vuxit upp och påverkats som pojke i en machokultur i ett utsatt område.Boken omfattar olika bakgrunder, hudfärger, sammanhang, kulturer, klassperspektiv, funktionsvariation och andra viktiga aspekter.Atilla Yolda , dedikerad journalist, föreläsare och debattör riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. Han skriver regelbundet om dessa frågor på Instagram med en växande publik där hans inlägg visas över 5 miljoner gånger i månaden. 2019 debuterade Atilla med boken Mansboken från en kille till en annan. Detta är hans andra bok.

    229

Anmäl dig till digital bokrelease här! >>

Bokreleasen är ett samarbete mellan Bokus.com, Athenas och The Book Affair.

Atilla Yoldas är en prisad journalist, föreläsare, debattör och aktivist som vill förändra och förbättra. Han har fokus på jämställdhet, rasism och att motverka destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. Atilla skriver regelbundet om dessa frågor på Instagram med en växande publik där hans inlägg visas över 5 miljoner gånger i månaden.

Missa inte Atilla Yoldas tidigare bok

  • Mansboken : från en kille till en annan

    Atilla Yoldas

    Kroppshets, pubertet, sexualitet, känslor och ibland även psykisk ohälsa är aspekter som snurrar runt en ung man. Vad är det att vara man? Vad är norm och vad är normalt? Journalisten och krönikören Atilla Yoldas utforskar kulten kring machomannen och de myter som omger mansrollen. Han berättar om egna erfarenheter men lyfter också fram andra som vill ge alternativ till det traditionella mansidealet. I boken återges också röster från unga killar som påverkas av machokulturen i sin vardag. Boken är både en handbok och en debattbok. Och framför allt är den en inspiration för alla män - både yngre och äldre.Detta är en ny, reviderad utgåva med fördjupning om gängvåld.