Arbetsplatsens svåra samtal
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber AB
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
435 g
ISBN
9789147062416
Arbetsplatsens svåra samtal

Arbetsplatsens svåra samtal

Svenska, 2001-01-01
335
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Svåra samtal måste vi alla någon gång föra på vår arbetsplats, samtal som kan vara besvärliga att hantera. Det kan t ex vara rådgivande samtal eller samtal med människor i kris, korrigerande eller konflikthanterande samtal, samtal om så skilda saker som missbruk, lön eller karriärutveckling, eller uppsägningar.

Grunden i varje samtal är vår förmåga att kommunicera. De flesta av oss har en tendens att överskatta sin kommunikationsförmåga: vi är inte medvetna om de svagheter, risker för missförstånd och misstolkningar som alltid är inbyggda i en dialog.
Arbetsplatsens svåra samtal går inledningsvis igenom olika kommunikationsstilar och ger fem nycklar till framgång i de svåra samtalen.

Boken behandlar därefter ingående tre grupper av svåra samtal, omvårdande, problemhanterande och utvecklande i hur de tar sig uttryck och hur man hanterar dem. De olika samtalen illustreras med exempel från situationer det är lätt att känna igen sig i. I ett avslutande kapitel går författaren utifrån olika typpersoner igenom hur man samtalar med "besvärliga" människor: den fientligt aggressive, kverulanten och besserwissern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arbetsplatsens svåra samtal
 2. +
 3. Praktisk konfliktlösning - Exec

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk konfliktlösning - Exec av Kjell Ekstam (inbunden).

Köp båda 2 för 530

Kundrecensioner

Fler böcker av Kjell Ekstam

 • Handbok i konflikthantering

  Kjell Ekstam

  Konflikter kan uppstå på alla arbetsplatser och i alla organisationer. Måste de vara så känsliga och jobbiga att hantera att man helst inte vill låtsas om dem? Nej, konflikter behöver inte nödvändigtvis vara obehagliga eller till varje pris un...

 • Praktisk konfliktlösning - Exec

  Kjell Ekstam

  Med de rätta metoderna går de flesta konflikter faktiskt att lösa. Boken ger dig konkreta verktyg som du kan använda när du arbetar med egna och andras konflikter, och du får lära dig hur du hanterar besvärliga människor. Genom de många exempeln o...

Bloggat om Arbetsplatsens svåra samtal