Nattens väktare : Nochnoj Dozor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Väktartrilogin (del 1/3)
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Fabulera
Översättare
Roger Karlsson
Originaltitel
Nochnoj Dozor
Medarbetare
Elvander, Fredrik (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
480 g
SAB
Hce
ISBN
9789197595100
Nattens väktare : Nochnoj Dozor (inbunden)

Nattens väktare : Nochnoj Dozor

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

"Det onda behöver inte förgöra det goda. Det är mycket enklare att låta det goda förgöra sig självt."

En kall vinterkväll tar Jegor tunnelbanan hem genom Moskva, ovetande om att denna kväll ska förändra hans liv för alltid. I rulltrappan upp från perrongen känner han att han är förföljd. Samtidigt lockas han obönhörligt av en främmande men oemotståndlig musik. Han följer musiken, trots att han vet att han inte borde. Han borde ta en annan väg hem. Men han kontrollerar inte längre sitt liv. Om han nu någonsin har gjort det...

Nattens Väktare är en actionspäckad och spännande historia där vi får följa Anton Gorodetskij i dennes jakt på en sanning som ständigt gäckar honom och tvingar honom att balansera mellan kollektivt ansvar och personligt begär. Anton är en vanlig människa som brottas med kärleken och meningen med livet. Samtidigt har han begåvats med övernaturliga krafter, han är en av de Andra. Därmed har han skyldigheter gentemot världen.

Nattens Väktare är en intelligent, genreöverskridande spänningsroman som handlar om den eviga konflikten mellan det Goda och det Onda. Med sina psykologiskt skarpa personporträtt och en handling som är förlagt till dagens Moskva har Sergej Lukjanenko skapat en modern saga som problematiserar kring frågorna om ont och gott.

Nattens Väktare har blivit omåttligt populär i Ryssland såväl bland sökande tonåringar och fantasyälskare som vuxna spänningsläsare och läsare som söker en intellektuell utmaning. Väktartrilogin har inslag av Philip Pullman och Tolkien, Bulgakovs Mästaren och Margarita, Harry Potter och Da Vinci-koden.

Boken ligger till grund för filmen Nattens väktare som var Oscarsnominerad som bästa utländska film.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nattens väktare : Nochnoj Dozor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag sträckläste den!
  Siv, 7 maj 2006

  Jag köpte boken för att ge bort den, men började bläddra i den, läste första sidan och kunde sen inte lägga den i från mig.
  Den är så bra, så spännande och så annorlunda! Det är något typiskt ryskt över den och den går inte att placera i ett bestämt fack.
  Lukjanenko vill berätta en spännande historia och samtidigt ge sin syn på världen och alla dess aspekter. Och han lyckas!
  Det här är första delen i en triologi och nu ser jag fram emot del 2 och 3.

 2. Tänkvärd spänning
  Gunvor, 24 april 2006

  Nattens väktare är en spännande och intelligent roman. Av de böcker jag har läst på sistone placerar jag den i toppen tillsammans med Da Vinci-koden.
  Boken skildrar en värld som är helt realistisk - det nutida Moskva - men som också innehåller element som vampyrer och magiker. Den verklighet som vi människor ser är bara en liten del av allt som existerar. Jag kommer direkt att tänka på John Ajvide Lindqvists Lå... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Nattens väktare : Nochnoj Dozor