Casual (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Fabulera
Översättare
Roger Karlsson
Originaltitel
Casual - Povsednevnoje
Medarbetare
Kirilenko, Roman (form)
Dimensioner
215 x 143 x 22 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789197595124
Casual (inbunden)

Casual

Inbunden, Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

Efter nio års lyckligt äktenskap upptäcker huvudpersonen i Ca$ual sin man på en restaurang tillsammans med en vacker, ung blondin. Svartsjukan plågar henne och hon bestämmer sig för att leva ensam ett tag. Några dagar senare blir maken mördad, skjuten med fem skott. När hon förhörs av polisen konfronteras hon med en fantombild av mördaren. Hon känner genast igen honom som en av sin mans affärsbekanta. Det berättar hon inte för polisen. I stället lejer hon en yrkesmördare för att hämnas sin mans död. Torpeden tar dock fel på person och dödar en helt oskyldig man.
Ca$ual är Rysslands svar på Desperate Housewives - i kubik! Oxana Robski var själv en tid gift med en av dessa nouveaux riches i Moskva. Och precis som mannen i romanen, blev även han mördad. Med en god portion självinsikt och fin ironi har Oxana Robski skrivit ett delvis självupplevt drama som inte lämnar någon oberörd. Med kläder från de stora modehusen, och matchande rosafärgade pudlar, botox, furstliga palats och mord som naturliga inslag i vardagen, precis som chaufförer, massörer och hushållspersonal, får vi i Ca$ual ta del av en miljö där pengar betyder allt och - ingenting.
Oxana Robski är utbildad journalist, manusförfattare och regissör. Hon har också drivit ett företag som hyrde ut kvinnliga livvakter. Ca$ual är Oxana Robskis debutroman. Den blev genast en bestseller när den kom ut och har översatts till ett flertal språk. Boken har också filmatiserats efter manus av Robski.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Casual