Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
533
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Per Planhammar
Originaltitel
Off the Road
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
220 x 160 x 38 mm
Vikt
780 g
SAB
Lz Cassady, Carolyn
ISBN
9789100118044
Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg (inbunden)

Off the Road : mina år med Cassady, Kerouac och Ginsberg

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Läs mer om boken här >>

Jack Kerouac, Neal Cassady och Allen Ginsberg - tillsammans utgör de hörnen i en närmast mytologiserad vänskapstriangel vars liv tecknades i den numera klassiska On the Road (på sv. På drift 1959), en roman som inspirerade en hel generation och i ett slag gjorde dess författare till Beatrörelsens mest lysande stjärna.
Carolyn Cassady skildrar i sin bok Off the Road (utgiven på engelska första gången 1990) denna intensiva vänskap, dels medelst brev, dels genom egna minnen. Som gift med Neal var hon under många år mitt i händelsernas livfulla centrum och blev efterhand också navet i relationen mellan Jack Kerouac och Neal. Men det är också en öppenhjärtig och ibland förtvivlad skildring av ett äktenskap i ständigt gungfly. Neal Cassadys självförbrännande och rastlösa liv fick honom att ofta söka sig bort, och då inte minst till andra kvinnor.
Off the Road är ett kärleksfullt men bitvis även smärtsamt vittnesmål från en tid fylld av vilda upptåg, galna fester och oavlåtliga resor - ett liv på drift, helt enkelt - men också från dess baksida, när den eviga jakten på upplevelser blir till en negativ spiral av självdestruktivitet och krossade drömmar.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Off the Road : mina år med Cassady, Kerou...