Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Knutas (del 5)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789100119430

I denna ljuva sommartid

(57 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-05-01
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
- Hur är det?
Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad.
I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen. Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt.
En pistolmynning pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde."

En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I denna ljuva sommartid
 2. +
 3. Den mörka ängeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mörka ängeln av Mari Jungstedt (pocket).

Köp båda 2 för 105 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I denna ljuva sommartid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej
  lillacarro, 22 augusti 2012

  Intrigen är helt okej och lätt att sätta sig in - som vanligt när det gäller Mari Jungstedts deckare. Men tyvärr var det alldeles för enkelt att tidigt lista ut vem som var mördaren, och som läser bjuds man inte på några som helst överraskningar... Det blir alldeles för slätstruket och högst mediokert.

 2. Grattis!
  Freyla, 8 juli 2010

  Jag vill säga att du, Mari, hädanefter kommer att ha en alldeles speciell plats i min bokhylla. Närmare bestämt du OCH dina böcker. Det är sällan jag läser en bok vars händelser jag inte kan förutspå. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken Mari, inte en enda gång. Jag struntade i städningen, disken och allt annat och bara fortsatte läsa.

  Jag älskade spänningen som fanns med ifrån början till slut. Och jag älskade att det kvarstår några frågetecken trots att den sista sidan är läst. Du ... Läs hela recensionen

 3. Gotländsk spänning
  Liz, 16 juni 2010

  Igår kväll läste jag ut I denna ljuva sommartid och det var mest på grund av att slutet var riktigt spännande. Boken handlar om hur en campande snickare som blir skjuten på stranden, först i huvudet och sedan ett flertal skott i magen. Anders Knutas är på semester just då och det blir Karin som får ta hand om det istället tills han återvänder.

  Jag tycker att Jungstedt blir bättre och bättre för varje bok. Den du inte ser och I denna stilla natt är mina favoriter av henne så här långt... Läs hela recensionen

 4. Skaplig
  kentas3231, 21 juli 2008

  Ganska spännande men slutet var vad jag trodde.

 5. Spännande och lättläst
  elembe, 12 juni 2008

  Mari Ljungstedt fortsätter på sitt spännande sätt skriva ännu en deckare i Gotlandsmiljö. Jag sträckläste den i badenbaden-stolen när det var som varmast i Stockholm i juni.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om I denna ljuva sommartid