Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2017-09-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127150294
The hate u give (e-bok)

The hate u give (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-04
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sextonåriga Starr Carter lever i två världar: den fattiga förorten där hon bor och den fina privatskolan inne i stan. Ingenstans kan hon vara hela sig själv - i orten måste hon tona ner sina ambitioner och i skolan måste hon tona ner sin attityd och sitt sätt att prata. Hennes tillvaro krossas när hon blir ensamt vittne till hur polisen skjuter ihjäl hennes barndomsvän Khalil. Trycket på Starr är hårt, både från polisen och från orten - som kräver rättvisa och upprättelse för Khalil. Men även från de som inte vill att Starr ska vittna - och de är tydliga med vad hennes vittnesmål skulle innebära. Vad Starr än väljer kommer det att få enorma konsekvenser för såväl hennes eget liv som människorna hon vuxit upp med.

Med en stark berättarröst gestaltas Starrs värld, som är full av konflikter men också full av kärlek. Träffsäkert beskrivs vardagsrasismen i skolan, Starrs alltmer ansträngda förhållande till sin vita pojkvän och sin kärleksfulla familj, vars liv inte värderas högt av samhället i stort.

Angie Thomas är uppvuxen i Jackson, Mississippi. Hon har varit rappare och har en examen i Creative Writing. The Hate U Give är hennes debutroman. Hon ville skriva om en förort som liknar den hon själv kommer ifrån, och om unga som lever det liv som hon själv har levt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om The hate u give