Safthushållning : från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (13.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127153981
Safthushållning : från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg (e-bok)

Safthushållning : från violsaft och fläderdricka till krusbärssaft och lingonglögg (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2017-09-25
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Trädgården, skogen och offentliga planteringar är fyllda av oupptäckta och outnyttjade råvaror. Här finns recept på hur du kokar saft på de flesta ätliga frukter och bär som växer i Sverige, plus några örter och grönsaker. Aronia, mahonia, rönnsumak och andra nya bekantskaper blandas med trotjänare som vinbär och päron.

Från tidig vår till sen höst kan du plocka vad naturen bjuder på, och med hjälp av lite socker eller honung skapa drycker för både vardag och fest. Testa en färgskiftande violsaft, sockerfri polkagrissaft, bitter försommartonikum, smärtstillande älggrässaft, len sparrissaft och frisk hallondricka. Eller botanisera bland växtbeskrivningarna och experimentera själv utifrån grundrecepten och faktadelen.

I faktadelen finns utförligabeskrivningar av olika konserveringsmetoder, hur saft kanhålla dig ung och hur den får den färg och smak du vill ha. Utöver ett 80-tal saftrecept innehåller boken också recept på bonussylt som du gör på överbliven bärmassa från saftkoket,sirap att ringla över glass och gelé.

Petter Bergström är landskapsarkitekt med stort intresse för ätliga växter. Han började experimentera med saft och sylt när han såg hur mycket frukt och bär som gick till spillo i brist på kunskap om hur man tar vara på dem. Till sina första recept hämtade han råvaror från lägenhetens gård, offentliga planteringar och skogen. I jakten på nya bär och smaker odlar han numera både vanliga och ovanliga ätliga växter själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Safthushållning : från violsaft och fläde...