Stenpartiet : så bygger du och planterar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2000-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Schenkmanis, Ulf (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 175 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Qef
ISBN
9789127352728
Stenpartiet : så bygger du och planterar (inbunden)

Stenpartiet : så bygger du och planterar

Inbunden, Svenska, 2000-03-01

Slutsåld

Att anlägga ett stenparti i trädgården är en totalupplevelse. Först skapar man bergskedjor och dalar i miniatyr. Sedan fyller man det nya landskapet med intressanta växter. Ska det gnistra av små blommande alpväxter? Dvärgazaleor och rododendron? Eller ska hela stenpartiet täckas av gräsarter i olika former och färger som vajar i vinden?

Som alltid är förarbetet det viktigaste. Hur stenar ska förankras för att ligga stadigt innan jorden läggs på och hur man bygger kallmurar och stödmurar - allt beskrivs. Men också tips på mer anspråkslösa anläggningar som till exempel en upphöjd stenrabatt i anslutning till gräsmattan. Variationsmöjligheterna är stora.

Växtvalet är också intressant och går att hitta i de flesta plantskolor. Stenpartiet kan rymma både buskar, perenner och ettåriga sommarblommor. Förslagen är många i denna lilla vägledning inom ett spännande område.

Särskilt intressant för trädgårdsägare som vill förnya sin trädgård, för entusiaster som vill skapa en ny odlingsmiljö för specialväxter i sin trädgård och för den nyblivna trädgårdsägaren som funderar över hur man sköter ett redan befintligt stenparti.
Lars Eric Samuelsson och Ulf Schenkmanis behöver väl knappast någon presentation. De har skrivit en mängd trädgårdsböcker tillsammans och deras radioprogram Trädgårdsdags fortsätter år efter år. De hör till Sveriges trädgårdsklassiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stenpartiet : så bygger du och planterar