Goda omen (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Peter Lindforss
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Good Omens
Medarbetare
Gaiman, Neil (medf.)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789132332012
Goda omen (storpocket)

Goda omen

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Storpocket, Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

Mänskligheten har elva år på sig. Antikrist är född och Himmel oc h Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som in går i Den stora planen. Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxa n (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nut ter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles e xakt. Nu är det slut! Världen går under! Men vänta. Cro wley och Aziraphale vill ha ett ord med i laget. Har man levt på jorde n som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta t ill sig beteenden som nästan liknar de mänskliga. Än är det inte över. Och vem är Ond och vem är God - egentligen? Pratchetts hals brytande satir blandad med Gaimans mörka, magiska stil i en absurd ber ättelse om Harmagedon och vad som händer om Antikrist uppfostras till människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Goda omen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. helt underbar!
  Wizzosis, 6 april 2009

  Den här boken är en av de roligaste och mest välskrivna böcker som jag läst på länge. Terry Pratchett och Neil Gaiman är en underbar kombination. Och hela handlingen är guld värd. Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken när jag väl hade börjat läsa den. Aziraphale och Crowley är två karaktärer som man sent glömmer.

  Jag rekommenderar den här boken starkt

 2. Rappakalja!
  Hazeman, 22 april 2007

  Goda intentioner, pladdrigt genomfört. Meningen är att allt knasigt och infallsrikt skall vara roligt. Det är det inte. Det blir bara gääsp, (ursäkta) löjligt. Med 50 sidor kvar stängde jag den och bestämde mig att livet är för kort för att läsa så här dåliga böcker.

 3. En av de sämre Terry Pratchett-böckerna
  Jonas, 16 september 2005

  Jag älskar Terry Pratchetts böcker om Discworld men detta samarbete ned Neil Gaman om apokalypsen, änglar och jävlar är inget som jag kommer läsa om på ett bra tag. Småkul ibland men ganska ointressant.

 4. Det här är en av de roligaste...
  Alorelei, 26 augusti 2005

  ...böcker jag läst. De tokiga teorierna om änglar och demoner/svarta änglar som arbetande här på jorden lockar till många skratt. Deras moderna sätt att rädda mänskligheten respektive förstöra och depravera gör de högre makterna förvirrade.

  Om man gillar ordvändningar och crazy humor samt fantasy är succén given!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Goda omen

Övrig information

Mänskligheten har elva år på sig.
Antikrist är född och Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som ingår i Den stora planen.
Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxan (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nutter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles exakt.
Nu är det slut! Världen går under!
Men vänta.
Crowley och Aziraphale vill ha ett ord med i laget. Har man levt på jorden som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta till sig beteenden som nästan liknar de mänskliga.
Än är det inte över.
Och vem är Ond och vem är God - egentligen?

Pratchetts halsbrytande satir blandad med Gaimans mörka, magiska stil i en absurd berättelse om Harmagedon och vad som händer om Antikrist uppfostras till människa.