Massor av pocketfynd
Etik, regler och värdering på kapitalmarknaden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
242 x 165 x 32 mm
Vikt
1040 g
SAB
Qae,Dgqa
ISBN
9789139106579
Etik, regler och värdering på kapitalmarknaden (häftad)

Etik, regler och värdering på kapitalmarknaden

Häftad Svenska, 2008-04-01
878
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den svenska kapitalmarknaden har under detta decennium upplevt åtminstone en börskrasch - år 2002 - och många insideraffärer har uppmärksammats. PPM-systemet har gradvis ökat intresset för placeringar och etikfrågor har vuxit fram. Integrationen inom EU fortsätter och hösten 2007 trädde den nya lagen om värdepappersmarknaden i kraft, som bl.a. innebär bättre skydd för sparare. Kunskapen om de finansiella instrumenten och om de regler som omger kapitalmarknaden förblir dock diffusa.

Etik, regler och värdering på kapitalmarknaden riktar sig till yrkesverksamma inom den finansiella sektorn och till studerande. Den presenterar ett överskådligt och pedagogiskt helhetsgrepp. De centrala ämnesområdena knyts samman. Boken följer den av SwedSec formulerade strukturen. Swedsec är det organ som ansvarar för licensieringen av anställda på kapitalmarknaden.
De ämnesområden som behandlas är
Sparande och placeringar
Handel och administration
Finansiell ekonomi
Etik och sundhetsregler
Regelverk på värdepappersmaknaden

Till avsnitten finns också instuderingsfrågor med lärarlösningar.

Pontus Kågerman är advokat och har lång erfarenhet av rättsliga frågor inom området på Kilpatrick Stocktons Kapitalmarknadsgrupp. Han har i flera år varit lärare på Stockholms Universitets juridiska fakultet, såväl inom ekonomiska som juridiska ämnen och har tidigare publicerat Värdepappersmarknadens regelsystem - lagreglering, självreglering och etik (Norstedts Juridik).

Cecilia Lohmander är jur.kand. och verksam inom Kilpatrick Stocktons Kapitalmarknadsgrupp.

Adri De Ridder är docent i finansiell ekonomi vid Högskolan på Gotland. Förutom forskning om svenska företags utbetalningspolitik (återköp av aktier) har han på Norstedts Juridik bl.a. publicerat Praktisk finansiell ekonomi - en liten bok om stora beslut samt Finansiell ekonomi - om företaget på finansmarknaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik, regler och värdering på kapitalmarknaden
  2. +
  3. Civilrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt av Anders Agell, Åke Malmström, Christina Ramberg, Tore Sigeman (häftad).

Köp båda 2 för 1391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etik, regler och värdering på kapitalmark...