Massor av pocketfynd
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-09-18
Upplaga
3
Förlag
Liber
Medarbetare
Rydin, Urban (förf.) / Svensson, Alf-Peter (förf.) / Wiberg, Jan (förf.)
Dimensioner
238 x 165 x 14 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789147094325
Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument - kunskap för finansiell rådgivning (häftad)

Sparande, kapitalförvaltning och finansiella instrument - kunskap för finansiell rådgivning

Häftad Svenska, 2009-09-18

Slutsåld

Om författarna
Mats Beckman är ansvarig för compliance inom SEB:s division Stora Företag & Institutioner. Han har tidigare varit bl.a. chefsjurist på OMX Nordiska Börs samt bolagsjurist på VPC och på Finansdepartementets värdepappersmarknadsenhet. Mats är medlem i European Securities Markets Expert Group (ESME) och har även varit expert i Marknadsmissbruks- resp. värdepappersmarknadsutredningen.
Magnus Dahlgren är advokat och partner i advokatfirman Attoff & Dahlgren. Han har tjänstgjort vid tingsrätt och hovrätt och har bl.a. mångårig erfarenhet som livförsäkringsjurist.
Ella Grundell är verksam som bolagsjurist vid Euroclear Sweden AB, med särskild inriktning på skatte- och bolagsrätt. Hon har lång erfarenhet av värdepappersrätt och compliance-frågor. Ella arbetade tidigare som bankjurist på Nordea.
Lennart Lundquist, civ.ek, arbetar inom Danske Capital (Danske Bank) som projektledare inom området placeringar. Han har mångårig erfarenhet av placeringsrådgivning. Johan Lycke är Compliance Officer i SEB med ansvar för området Market Conduct. Han var sekreterare i Värdepappersmarknadsutredningen som resulterade i lagen om värdepappersmarknaden och i Marknadsmissbruksutredningen som resulterade i lagen om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument. Han är även ledamot i SwedSec:s prövningsnämnd. Urban Rydin är jur.dr och chef för Skattebyrån inom LRF Konsult. Han är skatteansvarig inom Lantbrukarnas Riksförbund och har uppdrag som expert i flera statliga skatteutredningar.
Alf-Peter Svensson är advokat och verksam vid Grönberg Advokatbyrå, med särskild inriktning på värdepappersmarknadsrätt. Han har lång erfarenhet från värdepappersmarknaden, bl.a. som värdepappersjurist inom SEB samt som chefsjurist och Compliance Officer hos Nordiska Fondkommission.
Jan Wiberg är skandinavienchef inom Adler & Co. Privatbank AG i Zürich. Han har lång erfarenhet av kapitalförvaltning från både SEB och Swedbank i Sverige och internationellt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sparande, kapitalförvaltning och finansie...