Doppler (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Doppler
Dimensioner
217 x 145 x 12 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789150105339

Doppler

Inbunden, Svenska, 2005-08-01
167 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag har varit så duktig. Jag har varit så satans duktig. Jag var duktig på dagis. Jag var duktig i lågstadiet. Jag var duktig i mellanstadiet och högstadiet... Jag studerade duktigt och fick en superduktig flickvän som jag gifte mig med på ett duktigt sätt bland duktiga vänner..."

Efter ett fall med cykeln får Andreas Doppler nog. Han är trött på all duktighet, all trivsamhet och konsumtionshysteri, och han lämnar sitt välordnade liv med villa, ekonomjobb, familj, barnprogram och flyttar ut i skogen. Han inrättar ett liv som jägare och samlare. Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på.

Erlend Loe är född 1969 och bosatt i Oslo. Han debuterade som skönlitterär författare 1993 och har sedan dess etablerat sig som en av Norges främsta författare. Även i Sverige har Loe gjort stor succé med sin absurda humor och underfundiga samhällskritik i böcker som Naiv. Super., Fakta om Finland och Expedition L.

"Doppler är en hejdundrande uppvisning i korthuggen skrivarkonst och ett heroiskt fälttåg mot duktighetens tyranni." Sindre Hovdenakk, VG
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Doppler

Övrig information

Kultförklarade Erlend Loe är tillbaka med en ny roman. Den här gången berättas den tragikomiska historien om Andreas Doppler, som får nog av all duktighet, trivsamhet och konsumtionshysteri och helt sonika lämnar sitt välordnade familjeliv, flyttar till skogs och blir bästa vän med en älg.
Men livet i skogen blir inte så fridfullt som han hoppats på. Loes absurda humor och underfundiga samhällskritik når denna gång nya höjder.