Duma Key (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
637
Utgivningsdatum
2009-01-14
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Duma Key
Dimensioner
235 x 162 x 45 mm
Vikt
1020 g
SAB
Hce
ISBN
9789170027437

Duma Key

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2009-01-14

Slutsåld

Inte mer än ett svart blyertsstreck på ett vitt papper. En horisontlinje, förvisso. Men även en springa för svärtan att strömma ut genom ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Duma Key. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte den mest spännande eller medryckande Stephen King...
    Trollskimmer, 10 september 2013

    Inte den mest spännande eller medryckande Stephen King berättelsen, men den trollbinder genom sin ovanliga handling. Blev inte besviken alls även om jag gillar de böcker där man sträckläser för att det är så spännande att man inte vill sluta läsa.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Duma Key

Övrig information

Inte mer än ett svart blyertsstreck på ett vitt papper. En horisontlinje, förvisso. Men även en springa för svärtan att strömma ut genom ...

Edgar Freemantle har det mesta en man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras plötsligt allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans familj inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta men föreslår även någonting annat:

"Edgar, finns det något som gör dig glad?" "Jag brukade teckna lite." "Börja med det igen. Du behöver murar - murar mot natten."

Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key, i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de har kommit dit.

Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han.

Allteftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden - på gott och ont ...