Dimman (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789170027499

Dimman

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-05-01

Slutsåld

Vädret har varit underligt i flera veckor, och David Drayton tycker först inte att det är något konstigt med dimman som väller in över sjön efter en våldsam sommarstorm. Men ett instinktivt obehag säger honom snart att det som närmar sig inte är någon vanlig dimma.

Tillsammans med sin son och en granne åker David in till stormarknaden, och under tiden omsluts staden av dimman. En rad skrämmande händelser inträffar kort därpå, och stadens invånare inser med stigande fasa att det rör sig okända och dödliga varelser i det ogenomträngligt vita.

David och hans son blir tillsammans med andra invånare som åkt för att handla fast på stormarknaden, och snart bildas olika grupper bland dem. De som vägrar tro på vad som händer, de som helt enkelt kopplar bort hjärnan inför skräcken de bevittnar och domedagsprofeterna, som anser att ett blodsoffer är det enda som kan häva förbannelsen. David tillhör gruppen som instinktivt känner att det enda de kan göra är att försöka fly. Men hur flyr man utan att se, och utan att veta vad för slags fiender som blixtsnabbt rör sig i dimman ...

Filmatiserad av Frank Darabont, regissören till Nyckeln Till Frihet och Den Gröna Milen.

"Förtjusande diabolisk [...] King bevisar återigen att han är en fulländad historieberättare."
Associated Press

Underbart kuslig
New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dimman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En typisk SK bok som hela tiden är spännande och med...
    Anette , 15 november 2013

    En typisk SK bok som hela tiden är spännande och med driv. Som vanligt är persongalleriet otroligt välgjort. Man vill bara ha mer! Var bara besviken på slutet.... Lämnade mycket att önska.

  2. En definitiv SK bok i min smak. Monster i dimman. Kort...
    Heidi, 10 november 2013

    En definitiv SK bok i min smak. Monster i dimman. Kort liten historia som berättar och inspirerar så jäkla mycket. Och det är ingen större skillnad mellan att se filmen först och läsa boken sen, de är nästan identiska.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Dimman