Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2009-09-08
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
200 x 145 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Obba,Dg
ISBN
9789171261472
Fred! 100 röster mot våld och krig (inbunden)

Fred! 100 röster mot våld och krig

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2009-09-08
124
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 19 december för leverans innan julafton - läs mer
År 2009 har Sverige haft fred i 200 år - ett världsunikt förhållande. Glädjande nog minskar antalet väpnade konflikter mellan länder och antalet fredsavtal ökar. Men samtidigt dödas och skadas tusentals människor världen över varje år av terror handlingar, uppgörelser i undre världen och av våld på öppen gata, i hemmen och i skolor. Det finns alltså ingen anledning att stillatigande acceptera sakernas tillstånd. I Sverige är våldet och hoten, framför allt bland yngre, oacceptabelt utbrett. Sparkar, slag och regelrätt misshandel inträffar varje dag. Vi har vant oss vid att läsa om knivslagsmål och vapenhot, butiksrån och skottlossningar vid nattklubbar och restauranger. För många är våldet och rädslan en del av vardagen.
Fred! 100 röster mot våld och krig är en bok som kommer att sätta i gång samtal och ge både alternativ och argument. Här finns bilder av världens bästa fotografer och texter av storheter som John Lennon, Martin Luther King, Astrid Lindgren, Peter Englund, Kerstin Ekman, Christer Fuglesang och Anne Frank. Men här kommer också att finnas nyskrivna texter av unga svenskar av i dag. Konflikter kommer alltid att finnas mellan människor - men vi måste hjälpa varandra att lösa utan våld.
Redaktörer för boken är Jeppe Wikström, fotograf och förläggare, samt Saam Kapadia, tidigare krigskorrespondent och nu senast redaktör för radioprogrammet Konflikt i P1. Boken ska ha formatet 13 x 19 cm, vara 192 sidor tjock och tryckas helt i fyrfärg. Formgivningen görs av Patric Leo, Sveriges kanske främste bokformgivare.
Fred! kommer förhoppningsvis att bli 2009 års mest uppmärksammade svenska bok. Den kommer att kunna starta processer hos tusentals unga svenskar - ochdärmed sannolikt också rädda liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fred! 100 röster mot våld och krig
 2. +
 3. Vem bryr sig?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem bryr sig? av Therése Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fred! 100 röster mot våld och krig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fruktansvärt stark
  Margaretha, 23 september 2009

  Vi fick boken i brevlådan i går kväll och har läst oavbrutet. Den här boken lämnar ingen oberörd. Stark, omskakande, hemsk och positiv på en gång. Hela projektet är det bästa initativet jag sett på många år.

 2. Liten bok med stort innehåll.
  Pokey, 21 september 2009

  Fred är en liten bok som har samlat 100 olika texter som handlar om krig och fred. Många hemska berättelser om våld och övergrepp men också vackra och starka ord om fred från Nelson Mandela, Martin Luther King och andra. Det här är en bok som verkligen får en att känna och tänka efter. Den borde läsas av alla.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fred! 100 röster mot våld och krig