Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2007-01-01
Förlag
Månpocket
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Lz Can, Mustafa,Lz Can, Güllü
ISBN
9789172320604
Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor (pocket)

Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

"Tätt intill dagarna är en bok, skriven utifrån en stor sorg, fylld med upprörande människoöden och starka känslor." Aftonbladet

När Mustafa Can sagt de avslutande orden, Mor jag älskar dig, i sitt Sommarprogram 2003, brakade Sveriges Radios växel samman. Aldrig i programmets historia har så många lyssnare ringt och tackat för ett fantastiskt program.

Knappt två år senare är Güllü Can död.

Hon föddes i Kurdistan någon gång i slutet på 1930-talet, födde sju barn som dog och åtta som överlevde. Utvandrade till Sverige på 1970-talet, död på Skövde lasarett i januari 2005.

Vem var hon?

I sökandet efter sin mor når Mustafa Can fram till en värld av uppdämda och gömda känslor, av uppoffring och ensamhet, skam och förlåtelse, hem och hemlöshet. Men också till identitet, villkorslös kärlek och människans förmåga att resa sig ur nederlaget.

"Tätt intill dagarna är nämligen en kärleksförklaring till livet, till kärleken och till språket .... Det är en berättelse som ligger tätt, tätt intill mitt, ditt och allas våra liv."Helsingborgs Dagblad

"Mustafa Can kan balansera mellan det orientaliska bildspråket och den svenska sakligheten så att texten känns starkare och har mera liv än den svenska normalprosan." Nerikes Allehanda

Mustafa Can är författare och journalist. För sitt Sommarprogram 2003 tilldelades han Stora Radiopriset och Ikarospriset, och 2002 fick han Stora Journalistpriset i kategorin "Årets berättare". Tätt intill dagarna är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Storslagen, angelägen och finstämd
  Grace, 3 maj 2010

  Berättelsen om en 2000-talets Kristina, från Kurdistan. Vackert, sorgligt, storslaget om en mans kärlek till sin mor och samtidigt ett samtidsdokument som ger en bild av Sverige och världen av idag.

 2. Tätt intill Can
  Anna, 7 september 2008

  Det här är en stark bok som får tårarna att rinna ett antal gånger. Mustafa Can skriver om kärleken till sin mor, sitt hemland och sitt nya land. Han fångar känslor och situationer på ett speciellt sätt. Jag kände mullbärsträdens och jordens doft i den fattiga bergsbyn i Kurdistan. Jag kände sorgen vid sjukbädden som förenade familjen och släkten. Jag kände frustrationen över att inte behärska språket och de osynliga koderna och så vidare.

  Ja, det här är en bok som omfångar mig som l... Läs hela recensionen

 3. Gud vad bra!
  Sofie, 10 augusti 2007

  En fantastiskt bra bok! Utlämnande och sann tar man till sig allt som går, och känner tillsammans med författaren. Imponerande!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mustafa Can

Bloggat om Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor