Hemlös : med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2008-08-25
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Estby, Victor (red.) / Kindgren, Martin (red.) / Stolt, Ulf (red.) / Kindgren, Martin (form)
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
180 g
SAB
Oabka,Lz
ISBN
9789185625710
Hemlös : med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007 (pocket)

Hemlös : med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-08-25

Slutsåld

Raine Gustafsson väcks halv åtta i ett cykelrum av att en kille hämtar sin cykel. »Är det ok att jag sover lite till?« frågar Raine. »Det är lugnt«, svarar killen. Så Raine ligger kvar till halv ett. Susanna Berner ligger på rygg i solskenet i en hamn och vet att hon inte bara är mamma - hon är skitfull också. Tommy Erlholt kommer ihåg hur han bara grät när han hamnat på fosterhem, efter att pappan krossat familjen med »knytnävar, knivar, pistoler, sprit och fyllkompisar«.

Hemlös - med egna ord är ett unikt dokument. Texterna har publicerats i gatutidningen Situation Sthlm. De handlar om lycka, längtan, misslyckande, sorg, död, missbruk, kärlek, saknad, skuld och frihet. Och om tio år av hemlöshet. Dessutom texter av Liza Marklund, Fredrik Lindström, Lo Kauppi, Johanna Nilsson, Birgitta Stenberg, Jan Lindström, Katerina Janouch & Robert Bohman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hemlös : med egna ord. Texter av hemlösa människor 1997 - 2007. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Unik insyn
    Pernilla, 26 maj 2012

    Att stå utan hem och adress känns som den yttersta förnedringen. Alltid på jakt, alltid jagad, aldrig någon lugn och ro. Den något sparsmakade recensenten innan mig hade velat veta varför. Tja, det är klart man också gärna vill veta det. Men då kan väl den vetgirige finna svaren i en opartisk rapport. Människor tar itu med det mest akuta. Behöver man husrum natt för natt så är agendan redan fylld.Jag ville veta hur det var. Hemlös - med egna ord borgade för att jag skulle finna svar. Och om jag fick. Tack alla skribenter!

  2. Gnällig
    Läslusen, 2 januari 2009

    Hade förväntat mig mer informativa berättelser om varför och hur det kommer sig att man blir hemlös. Inget av detta kommer fram i boken. För mycket gnäll och ojande om hur dåligt svenska samhället fungerar och hur synd det är om alla hemlös. Varför inte ge läsaren lite mera fakta för att väcka funderingar om allt verkligen beror på samhället.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Hemlös : med egna ord. Texter av hemlösa ...