Nakna Svenskar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
1
Förlag
Replik
Illustrationer
ill.
Dimensioner
269 x 212 x 15 mm
Vikt
814 g
SAB
Ibvz Nakenhet,Ibvz Människokroppen,Pni
ISBN
9789188818669

Nakna Svenskar

Inbunden, Svenska, 2001-10-01

Slutsåld

Nakna svenskar är en unik fotobok. Här möter vi omkring 110 svenskar i alla åldrar, ur alla yrken och med de mest skiftande drömmar, favoritföremål och synsätt. Vi möter dem påklädda och avklädda. Och vi möter dem i deras korta, egna presentationer. En särskilt fascinerande detalj är att de till fotograferingarna blivit ombedda att ta med något föremål som betyder särskilt mycket för dem. Det har de gjort. Men det blir läsarens sak att funder över varför de valt just som de gjort.

Dag Öhrlund är fotograf i Stockholm. I flera år har han arbetat med Nakna Sverige, som han betraktar som på samma gång fotokonst och en annorlunda, fascinerande bild av vår tids Sverige och svenskar.

Men att i ord berätta om bilder är svårt. Nakna svenskar är en bok som väcker nyfikenhet, som roar och tvingar fram tankar och eftertankar. Om att vi egentligen är rätt lika allihop. Men också om att vi faktiskt tack och lov är alldeles oerhört olika. I Nakna svenskar blir både vår gemensamma mänsklighet och vår unika individualitet påtagliga. Det är en bok om oss själva. Man kan inte tycka illa om den och den vägrar att låta en vara likgiltig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nakna Svenskar