Mara från Ulthar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2010-01-26
Upplaga
1
Förlag
Kolik Förlag
Medarbetare
Göranson, Fabian (red.) / Andersson, Kim W. (form)
Illustratör/Fotograf
Karl Johnsson
Dimensioner
275 x 152 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Hci
ISBN
9789197610377
Mara från Ulthar (häftad)

Mara från Ulthar

Häftad, Svenska, 2010-01-26

Slutsåld

Berättelsen tar sin början i den mystiska hamnstaden Ulthar, en orientalisk medina som hämtad från Tusen och en natt, där omänskliga figurer med svarta galärer regelbundet köper alla slavar de kan komma över. Den unga flickan Maras pappa är den som säljer slavarna, men en natt försvinner han själv spårlöst. Tillsammans med katten Nardos ger sig Mara ut på jakt efter sin pappa, ett sökande som leder långt bortom Ulthar, till och med bortom jorden.
Mara från Ulthar är en mustig fantasyberättelse med högt tempo och stort hjärta som passar så väl ungdomar som vuxna med smak för äventyr.

Karl Johnsson är född 1980 och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Han är utbildad vid Nyckelviksskolan (konsthantverk), Gävle högskola (serie - och bildberättarprogrammet) samt University of KwaZulu-Natal (fine arts). Förutom serieskapare arbetar han som storyboardtecknare och illustratör.
Han arbetar med fantasyberättelser inspirerade av klassiska myter och den amerikanska pulpens guldålder. Gilgamesh, Ramayana och våra egna fornnordiska myter vävs samman med influenser från H.P Lovekrafts kosmiska skräck, Robert E Howards råa realism och Edgar Rice Burroughs fantastiska äventyrsberättelser, för att skapa tidlös fantasy.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mara från Ulthar