Att stänga det öppna samhället (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2008-12-01
Upplaga
1
Förlag
Tusculum Förlag
Dimensioner
210 x 142 x 8 mm
Vikt
255 g
SAB
Occ.01,Bv-c
ISBN
9789197656740
Att stänga det öppna samhället (häftad)

Att stänga det öppna samhället

Häftad, Svenska, 2008-12-01

Slutsåld

När elektronisk kommunikation blir alltmer central för medborgarna både i arbetet och på fritiden får mäktiga organ som staten, Internetoperatörerna, försäkringsbolagen och underhållningsindustrin allt starkare behov av att kontrollera och reglera det som kommuniceras. Ständigt kommer nya krav på effektivare övervakning, fler förbud och mer sekretess: FRA:s signalspaning i vår e-post. Lagring av teledata. Filtrering av Internet. Förbud mot behandling av personuppgifter. Jakt på fildelare. En våg av nya polisiära tvångsmedel.
Vart leder denna utveckling?

Anders R Olsson har som journalist och författare följt lagstiftandet kring medborgerliga fri- och rättigheter i trettio år. Med denna bok gör han upp med många dåligt underbyggda argument i den politiska debatten. Måste yttrandefriheten och offentlighetsprincipen verkligen inskränkas för att värna den personliga integriteten? Och måste den personliga integriteten offras för att skapa ökad säkerhet?

Det som sker, visar han, är att vi steg för steg stänger det öppna samhället. Inte i något land har sådana åtgärder gett medborgarna ett starkare skydd för integriteten eller större fysisk säkerhet.
Det stängda samhället är inte lösningen.
Stängda samhällen ruttnar inifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att stänga det öppna samhället