Kokböcker som skapar matglädje

Recept och tips för nybörjarätarna

  • Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i Knatteplock hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.

    259

Laga mat tillsammans med favoritkaraktärerna

Grundkokbok för unga kockar

Dante Zia är en passionerad matlagare som ofta syns i TV-rutan. I sin nya kokbok bjuder han på sina 45 godaste, roligaste och bästa recept och matlagningshacks. Här nedan hittar du hans recept på scones - en underbar klassiker man ofta har ingredienserna hemma till.
  • Dantes bästa mat

    Dante Zia | Inbunden 2023

    Dante Zia, som är känd från bland annat SVT-barnprogram som "Sommarlov" och "Fixarfesten", bjuder här på sina 45 godaste, roligaste och bästa recept och matlagningshacks. Här finns allt ifrån enkla pizzamackor och middagar på tre ingredienser, till hemgjord pasta, köttbullar och marängtårta. Med hjälp av Dantes smarta tips och genvägar är det enkelt för nybörjare att hänga med i recepten och laga mat på egen hand. En heltäckande bok med rätter som lockar även den kräsnaste gäst. Alla recept kan lagas i vegetarisk version för den som vill.Dante Zia är utbildad civilingenjör, barnprogramledare, köksmästare och fd deltagare i Sveriges mästerkock.

    179

Recept på scones ur kokboken Dantes bästa mat