Sofi och Jakob reser till London är den första i en serie av härliga reseberättelser för hela familjen. Boken innehåller båda korta fakta om sevärdheterna och en upptäcktsresa i Englands huvudstad London. Vi passade på att ställa några frågor till författaren och reseexperten Lovisa de Geer.

Vad har varit det roligaste med att skriva en barnbok?
Att få dela med mig av mitt största intresse, resor och samtidigt kunna förmedla fakta och dessutom få använda sig av min fantasi tycker jag var underbart roligt.

Vilken plats återkommer du själv gärna till?
Åh det är som att be ett barn välja ut en godis i godishyllan. Men jag älskar skidåkning och naturäventyr och så älskar jag Marstrand. Det är barndomsminnen för mig. Att springa över kullerstensgator och köpa bullar på Bergs konditori och att vara hela familjen samlad om sommaren.

Förutom London - kan du rekommendera ett annat bra resmål om man ska resa med barn?
Det finns så många härliga resmål för hela familjen. Jag kan varmt rekommendera Lissabon, Aten, Mallorca, Stockholm, London, Köpenhamn eller varför inte Kapstaden eller Sri Lanka om man är sugen på en lite längre resa?

Har du några bra boktips till flygresan?
Det finns så många underbara barnböcker tycker jag. Några av mina favoriter är Cecilia Forss bok Fislandet, Kaj-serien av Katarina Ekstedt och 100 fantastiska fakta om människokroppen som är superspännande om man tycker om att lära sig nya saker. Jag älskar även Jo Nesbos böcker om Doktor Proktor och tycker att klassikern Alfons Åberg med sina beskrivningar av vardagen och vardagsdilemman är underbar.

Vilket land kommer Sofi och Jakob till nästa gång?
Det kommer bli en överraskning. Men jag kan lova att Sofi, Jakob och deras favoritfaster Lollo kommer upptäcka en väldigt spännande stad och hitta på lika mycket bus som i London.

  • Sofi & Jakob reser till London

    Lovisa De Geer

    Det är mitt i natten när Jakob plötsligt vaknar. Ute är det kolsvart och hemma hos favoritfaster sover alla djupt. Om bara några timmar ska han resa till London för första gången, tillsammans med sin lillasyster Sofi och sin favoritfaster Lollo. Jakob har resfeber och Sofi bara busar, men väl ute på flygplatsen tar spänningen över och äventyret kan börja!I London får de resa med dubbeldäckare, äta fish and chips och upptäcka både Big Ben, London Eye, Towern och Buckingham Palace. Men hjälp! Var har Lammi, Jakobs favoritgosedjur, tagit vägen? Följ med på resan och hjälp honom att hitta Lammi igen.Sofi & Jakob reser till London är den första i en serie av härliga reseberättelser för hela familjen. Både med korta och lärorika fakta om sevärdheterna och en upptäcktsresa i Englands huvudstad London.Millis Sarri är illustratör, grafisk formgivare och författare som illustrerat många bilderböcker.Lovisa de Geer är en av Sverige ledande reseexperter. Lovisa arbetar idag som skribent för ett flertal kända magasin. Dessutom driver hon en resebyrå samt sin egen resesajt. Med sina dryga tvåhundra resdagar per år har Lovisa många restips och smarta tricks att bjuda på från jordens alla hörn.