Att förstå internationella konflikter (häftad)
Format
Häftad (Paperback)
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2011-04-21
Upplaga
1
Förlag
Prentice Hall
Medarbetare
Bynander, Fredrik
Dimensioner
246 x 187 x 18 mm
Vikt
719 g
Antal komponenter
1
ISBN
9780273737759
Att förstå internationella konflikter (häftad)

Att förstå internationella konflikter

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-04-21
589
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att förstå internationella konflikter

Joseph S. Nye Jr.
David A. Welch

Bearbetad av
Fredrik Bynander

Nyes introduktion till internationell politik är ett mästarprov som har utvecklats i sina engelska utgåvor under två decennier. Nu kommer en bearbetad svensk utgava som upprätthåller Nyes pedagogiska och intellektuella klarhet, samtidigt som den anpassats till en svensk syn på historiska skeenden och politiska sammanhang. Dess största styrka ligger i den genomträngande historiska belysningen av de tankemönster som dominerar internationell politik.

Fastän boken ger en teoretiskt elegant och analytiskt avancerad bild av hur världspolitiken kan betraktas, så är den pa ett grundläggande plan en uppsättning "optiska linser" för att förstå samtiden och de globala och regionala samband som styr verkligheten vi lever i. Nye förklarar inlevelsefullt de beroenden som sätter avtryck på politiken på nationell och lokal nivå med auktoriteten hos den som ocksa har styrt begreppsutvecklingen på området och skjutit forskningsfronten framåt.

Nye ger läsaren ytterligare en central dimension av internationella relationer. Som före detta hög tjänsteman i tva presidenters utrikesförvaltningar kan Nye satta ord på utrikespolitiken som dess praktiker uppfattar den. De faktiska dilemman som möter ledare när de utvecklar en politik för att bevara en spänd fred eller skydda det egna landets ekonomiska utveckling, tycks ha ibland ha ganska lite med statsvetenskapliga modellers verklighet att skaffa. Nye befolkar världspolitikens spannande handelseförlopp med manniskor av kött och blod.

Fredrik Bynander är docent i statskunskap vid Uppsala universitet och tillförordnad chef för sektionen för strategisk planering vid Statsradsberedningens kansli för krishantering. Hans forskning spänner över krishanteringsstudier, politiskt ledarskap och jamförande sakerhetspolitik. Han är en av forskningsledarna vid Uppsalas center för naturkatastrofslära som ingår i regeringens strategiska forskningsprogram.

versattning av Comactiva AB

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå internationella konflikter
  2. +
  3. Svensk politik och EU: Hur svensk politik har förändrats av medlemskapet i

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk politik och EU: Hur svensk politik har f... av Therese Bjärstig, Tobias Bromander, Fredrik Bynander, Katarina Eckerberg, Camilla Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 868 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att förstå internationella konflikter