Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor
Fler böcker inom
Format
Mixed media product
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-03-28
Upplaga
1
Förlag
Pearson Education
Dimensioner
275 x 210 x 18 mm
Vikt
1150 g
Antal komponenter
2
Komponenter
Paperback (1)
ISBN
9781447925064

Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Mixed media product, Svenska, 2012-03-28

Slutsåld

Bok och access till online-material

Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal beskriver och förklarar grundläggande fysiologiska mekanismer från cell till enskilda organsystem och samverkan mellan de olika systemen. Organsystemens anatomi beskrivs grundligt i texten och illustreras genom en mångfald av bilder i färg. Förutom de klassiska fysiologikapitlen har boken även ett kapitel om fysisk aktivitet, och ett om det naturliga åldrandet. Boken riktar sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet men den lämpar sig också som referenslitteratur för sjuksköterskor under specialistutbildning, exempelvis IVA - anestesi - och operationsutbildning, samt för yrkesverksamma sjuksköterskor. Boken kan med fördel även användas av de som studerar till naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, massörer, arbetsterapeuter och andra yrkesgrupper inom vårdområdet.
 • Rikt illustrerad introduktion till anatomi och fysiologi
 • Fallbeskrivningar kopplade till omvårdnadsdiagnostik utifrån NANDA
 • Fysiologin och anatomin anknyts till den kliniska verkligheten genom ett flertal faktarutor
 • Visa hela texten

  Kundrecensioner

  Det finns 2 recensioner av Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor. Sätt ditt betyg »
  1. Lätt att förstå, snyggt upplägg, bra illustrationer....
   Maria , 24 september 2013

   Lätt att förstå, snyggt upplägg, bra illustrationer. Har haft andra anatomi och fysiologiböcker men denna håller en hög nivå. Mycket nöjd.

  2. Det en väldigt bra och lätt förståelig om man inte...

   Det en väldigt bra och lätt förståelig om man inte läst vissa grejer på ett antal år!
   Dock måste man komplettera vissa delar med andra böcker såsom Sand & Haug för att de missar vissa delar som man kan tycka har en stor roll. Sen finns det vissa stavfel.

  Visa alla 2 recensioner

  Fler böcker av Rosita Christensen

  Bloggat om Anatomi och fysiologi för sjuksköterskor

  Övrig information

  Rosita Christensen har 20 års erfarenhet av undervisning, är verksam som lärare vid Röda Korsets Högskola i Stockholm och undervisar studenter på både grund- och specialistutbildningsnivå inom ämnesområdet fysiologi och anatomi. Författaren är utbildad i fysiologi vid Karolinska Institutet och legitimerad naprapat med fil.mag. i vårdpedagogik samt har flera års klinisk erfarenhet som naprapat och undersköterska inom bl.a. intensivvård och äldreomsorg.

  Innehållsförteckning

  Lista över figurer och tabeller Förord Tackord Förlagets erkännanden Förkortningar 1. Cell och vävnader 2. Hud och andra hinnor 3. Rörelsesystemet 4. Nervsystemet 5. Endokrina systemet 6. Andningssystemet 7. Cirkulationssystemet och blodet 8. Temperaturreglerin 9. Immunsystemet 10. Matspjälkningssystemet 11. Njursystemet och urinvägarna 12. Syra-basbalans 13. Reproduktionssystemet 14. Fysiologiskt åldrande 15. Fysisk aktivitet 16. Fallbeskrivningar Appendix 1 Kemiska grund begrepp Appendix 2 Organsystemens organisation Appendix 3 Anatomiska begrepp Förkortningar Ordlista