Muzika Tradicionale Shqiptare (inbunden)
Format
Inbunden (Hardback)
Språk
Ryska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2016-09-29
Förlag
Outskirts Press
Illustrationer
, black & white illustrations
Antal komponenter
1
Komponenter
43:B&W 5.5 x 8.5 in or 216 x 140 mm (Demy 8vo) Blue Cloth w/Jacket on Creme w/Gloss Lam
ISBN
9781478778493
Muzika Tradicionale Shqiptare (inbunden)

Muzika Tradicionale Shqiptare

Menyra E Ekzistences

Inbunden, Ryska, 2016-09-29
347
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
LIBRI: Në përpjekjet për një hulumtim sa më të gjerë e sa më të thellë të muzikës tradicionale shqiptare, rëndësi merr, në radhë të parë, mënyra e ekzistencës, ose, thjesht, ekzistenca e saj. Një çështje e tillë, sa e rëndësishme, aq edhe e ndërlikuar, ende s?ka marrë përgjigje në etnomuzikologjinë shqiptare, mbase për vetë natyrën shumë-dimensionale që e karakterizon atë. Ajo ngërthen një radhë nën-çështjesh, disa prej të cilave ndoshta do të mund formuloheshin në këtë mënyrë: ? Ku qëndron thelbi lëndoro-substancial e strukturoro-formal i muzikës tradicionale shqiptare? ? Si gjallon kjo lloj kulture muzikore në realitetin objektiv? ? Cilët janë dialektet, nën-dialektet dhe stilet muzikorë themelorë përmes të cilëve ekziston muzika tradicionale shqiptare? ? Cilët janë grupimet strukturoro-formale bazë përmes të cilëve ekziston muzika tradicionale shqiptare? Duke ndjekur sistematikisht rrjedhën e muzikës tradicionale shqiptare, gjatë gjysmës së dytë të shekullit XX, dukuria që ra në sy, ishte, në radhë të parë, pikërisht mënyra e ekzistencës, ose thjesht ekzistenca e saj. Libri, Muzika tradicionale shqiptare: Mënyra e ekzistencës, synon që të shqyrtojë aspektet më kryesorë përmes të cilëve ka gjalluar në shekuj universi muzikor tradicional shqiptar, si nga pikëpamja lëndoro-substanciale, ashtu edhe nga pikëpamja strukturoro-formale. Çështjet kryesore që trajtohen janë: i) stili muzikor si bazë e ekzistencës; ii) dialektet muzikorë themelorë; iii) grupimet strukturoro-formale bazë; iv) njësia kulturoro-artistike nacionale. Për të kuptuar mënyrën e ekzistencës, ose thjesht ekzistencën, e muzikës tradicionale në rrafsh universal, po ashtu, bëhet një vështrim krahasues estetik, midis muzikës tradicionale dhe muzikës profesioniste, në gjashtë aspekte kryesorë, si: i) procesi krijues; ii) procesi ekzistues; iii) procesi përvetësues; iv) procesi interpretues; v) procesi përjetues; vi) procesi studiues. Megjithse, aspektet kryesorë përmes të cilëve ka gjalluar në shekuj universi muzikor tradicional shqiptar, vetëm sa janë parashtruar, në të njëjtën kohë, ndoshta s?duhet mohuar se, njohja e tyre, qoftë ajo edhe e një shkalle të parë, vetëm se e lehtëson, si kuptimin e përgjithshëm teorik, ashtu ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muzika Tradicionale Shqiptare
  2. +
  3. Muzika Tradicionale Arumune

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Spiro J Shetuni (inbunden).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Muzika Tradicionale Shqiptare