Monstret Bopinku (häftad)
Format
Häftad (Trade Paper)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2013-11-01
Förlag
Createspace Independent Publishing Platform
Illustratör/Fotograf
Emma Duong
Dimensioner
230 x 150 x 5 mm
Vikt
213 g
Antal komponenter
1
ISBN
9781484930502
Monstret Bopinku (häftad)

Monstret Bopinku

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2013-11-01
302
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tänk om du plötsligt fick ett levande monster! Ett monster med rosa svans som åt strumpor! Nikolas fick ett på sin födelsedag. Han döpte det till Bopinku. Egentligen var Bopinku bara ett spel, men så hände något konstigt på natten. Nu finns han på riktigt... Men hur länge ska Nikolas kunna gömma ett monster? Vad händer om han det med det till skolan? Tänk om hans rektor märker något? Som tur är finns hans bästa kompis William...

Läs den spännande berättelsen om Monstret Bopinku - en rolig, nutida saga som handlar om vänskap, TV-spel och ett riktigt monster.

Inspiration till boken "Monstret Bopinku" fick Gustaf Lingmark under sina första år som lärare i Engelska Skolan Norr i Stockholm. Han kände att det under tyst läsning saknades litteratur för målgruppen pojkar 6-9 år som lyckades möta barnen i deras egna populärkulturella värld. Avsaknaden av de TV-spel och Pokémon-kort som togs fram på rasterna gjorde att klassrummets bokberättelserna ofta befann sig långt ifrån barnens verklighet.

Lösningen blev att läsa högt från en egenkomponerad berättelse som utspelade sig mellan fantasi och vardag där lättsamma upptåg vävdes samman med uppdaterade stereotyper och könsroller. Ole Lund Kirkegaard är en av de stora förebilderna och boken kan bland annat ses som en modern version av "Otto är en noshörning".

Boken har under sina testläsningar varit ett uppskattat inslag i flera klassrum och hem, inte minst tack vare de färgglada och trendiga illustrationerna av Emma Duong.

Röster om boken

"Lördag eftermiddag och Signe och jag lämnar soffan. Vi har i ett svep läst boken "Monstret Bopinku". Signe fick lyssna på dispens förstås. Hon blir 6 år först i maj. Vi stördes bara då och då av Nils 2 år. Han vill som alltid vara med, men tyckte det var lite för få bilder i boken. 10 månaders terriern Tess störde också lite ibland om vi nu ska ge hela bilden.

Signe skrattade så hon grät åt många saker. Saker som kanske förundrade farfar. Som sjätte kapitlet "Skoldagen" där hjältarnas GRRRR - varianter, rektors uppätna ärm och frökens ständiga "Åh, så roligt" gladde oss. Signe intresse för rektor förstår jag inte riktigt. På dagis har de väl inte rektor? Annat som roade var många fina ordvändningar, typ,"Jag har en plan!"- "Vadå fotbollsplan?" Signe var med bra. När Nikolas på sid 85 frågar "Tänk om Bopinku har ställt till med något?" svarar Signe övertygad; "Ja det har han gjort." Mot slutet konstaterade Signe ändå "De drömde nog!"

Kul uppslag och story i boken, bra driv i texten och spänstiga dialoger. Inte skrivet för farfar, det förstår jag, utan för alla läskunniga i målgruppen 6 - 9 år. Men inte fel att farfar tycket den var kul att läsa ändå." /Vänliga hälsningar Farfar Erik

"Deras fröken förstod inte alls var så roligt, men tydligen tjöt de andra eleverna av skratt. Det var den bästa bok de hade hört." /Pappa till barn i 2:a klass som haft boken som högläsning.

Om Gustaf Lingmark - författaren till "Monstret Bopinku"

Gustaf Lingmark, f. 1979 år, är uppvuxen i Vallentuna, norr om Stockholm. Han är utbildad grundskolelärare, men jobbar idag som kommunikatör och copywriter. Han har tidigare arbetat som spelrecensent och skrivit böcker för läsåldern 9-12 och 13-15, men detta är hans första bok för läsåldern 6-9.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monstret Bopinku
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustaf Lingmark