Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök (persiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Persiska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-09-18
Förlag
Parian Publications
Översättare
Rahim Ghasemian
Dimensioner
190 x 140 x 20 mm
Vikt
270 g
ISBN
9786007058589
Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök (persiska) (häftad)

Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök (persiska)

Häftad Persiska, 2018-09-18
201
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"De nordiska myterna har varit min följeslagare genom nästan allting jag har skrivit. De flöt som en ven av silver genom Sandman och de var vaggan till Amerikanska gudar." Neil Gaiman
Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök; gamla berättelser för nya läsare! När Neil Gaiman återvänder till de nordiska asasagorna axlar han de forntida bardernas mästerliga berättarkonst. Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.
I Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden - den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, otroligt stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster och manipulatör. Vi får veta hur Lokes tre barn; Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn, hur Iduns äpplen återfördes till Asgård och fler sagor från vikingatidens trossystem. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till nya berättelser - från Tolkien till Game of Thrones och Marvels serieuniversum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök (persiska)
  2. +
  3. Sandvargen (persiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sandvargen (persiska) av Åsa Lind (häftad).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Neil Gaiman