Mittens rike (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Historiens vändpunkter (del 17)
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2013-09-05
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Publications A/S
Översättare
Patrik Axelsson
Dimensioner
300 x 225 x 12 mm
Vikt
710 g
SAB
Koea
ISBN
9788253533018
Mittens rike (inbunden)

Mittens rike

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2013-09-05
288
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kina är Asiens obestridliga supermakt. Världens längsta mur skyddar under medeltiden riket mot mongoliska plundringståg, och bakom den blomstrar vetenskap och konst. Under Ming-dynastin flyttar kejsaren till den Förbjudna staden, och Kinas flotta utforskar världshaven. Hos grannen och ärkefienden Japan är krig, tedrickande och prostitution förfinade konstarter. Det avhåller dock inte japanerna från att utsätta kineserna för folkmord, till exempel under det japansk-kinesiska kriget 1931-1945.
Det kinesiska inbördeskriget efter andra världskriget slutar med att ordförande Mao tar rodret i en kommunistisk stat. År 1964 får Kina sin första atombomb och ingår från och med då bland världens kärnvapenmakter. Kulturevolutionen 1966 ger dock landet en allvarlig knäck. Först efter Maos död får Kina fart på utvecklingen igen och blir en aktiv aktör internationellt.

Läs bland annat kapitlen om:
Mongolernas invasion
Kinas siste kejsare
Ärkefienden Japan
Mao Zedongs plan för Kina

Boken ingår som en fristående del i bokserien Historiens vändpunkter, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie böcker har som ambition att ta med läsarna på ett spännande och otraditionellt strövtåg genom historiens mest avgörande händelser. Utgångspunkten har varit att bjuda på nytänkande i historieförmedlingen, där den dramatiska berättelsen står i centrum. Historiens största hjältar och skurkar väcks till liv med ett levande språk, slagfältens dramatik återuppstår på detaljerade kartor och banbrytande uppfinningar förklaras med hjälp av stora genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
- Allt material är nyproducerat för bokserien
- Lärorikt och underhållande innehåll
- Varje bok är rikligt illustrerad med fina bilder, detaljerade kartor, förklarande teckningar, 3D-illustrationer, tidslinjer och faktarutor
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mittens rike
  2. +
  3. Världens värsta skurkar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens värsta skurkar av Else Christensen, Tommy Heisz, Troels Ussing (inbunden).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mittens rike