Slagfältets största triumfer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Historiens vändpunkter (del 18)
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Publications A/S
Översättare
Patrik Axelsson
Dimensioner
300 x 224 x 10 mm
Vikt
714 g
SAB
S:k
ISBN
9788253533025
Slagfältets största triumfer (inbunden)

Slagfältets största triumfer

Inbunden Svenska, 2013-09-16
289
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Slagfältets dristigaste män. Akilles vinner grekernas kamp mot Troja. Hannibal tågar över Alperna med elefanter och överrumplar romarna. Vilhelm Erövraren och hans långbågeskyttar besegrar normanderna, och Robert Bruce slår engelsmännen och vinner Skottlands tron. Under rosornas krig blir Henrik VII den siste engelske kungen som vinner sin krona på slagfältet. Lord Nelson jagar den franska flottan, och Napoleon Bonaparte förlorar vid Waterloo. Zulukrigare massakrerar en brittisk styrka i ett stort slag, men förlorar kriget.

Krigshistorien är full av dristiga män, som har vunnit (eller förlorat) avgörande slag mot alla odds, och i krigens kölvatten har folkslag spridits och blandats, och nya uppfinningar till slagfältet har lett till teknologiska kvantsprång in den civila världen.

Läs bland annat om:
Amerikanska infanterister vänder första världskriget
Prostituerade och ficktjuvar följer med styrkorna
Historiens effektivaste vapen för närstrid

Boken ingår som en fristående del i bokserien Historiens vändpunkter, som är framtagen och utvecklad av tidningen Världens Historia. Varje titel i denna serie böcker har som ambition att ta med läsarna på ett spännande och otraditionellt strövtåg genom historiens mest avgörande händelser. Utgångspunkten har varit att bjuda på nytänkande i historieförmedlingen, där den dramatiska berättelsen står i centrum. Historiens största hjältar och skurkar väcks till liv med ett levande språk, slagfältens dramatik återuppstår på detaljerade kartor och banbrytande uppfinningar förklaras med hjälp av stora genomarbetade illustrationer.

Följande gäller alla titlar i nämnda bokserie:
- Allt material är nyproducerat för bokserien
- Lärorikt och underhållande innehåll
- Varje bok är rikligt illustrerad med fina bilder, detaljerade kartor, förklarande teckningar, 3D-illustrationer, tidslinjer och faktarutor
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slagfältets största triumfer
  2. +
  3. Världens Historia:s årsbok 2015

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens Historia:s årsbok 2015 av Benjamin T Christensen, Else Christensen, Mette Iversen, Erik Bork, Søren Flott (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »