Hamnguiden 9. Vänern och Vättern, Göta älv - Dalslands kanal - Göta kanal
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2020-01-16
Förlag
Läromedelsförlaget Skagerrak
Medarbetare
Skoogh, Kenneth (red.) / Engvik, Jorn (red.) / Gustafsson, Thomas (foto) / Jacobsen, Espen A. (foto) / Oyen, Stian (foto) / Sannel, Jesper (foto) / Ardebrant, Torbjörn (foto) / Ardebrant, Ann (foto)
Dimensioner
298 x 230 x 28 mm
Vikt
1328 g
SAB
Prcda,Nc.08
ISBN
9788279972211
Hamnguiden 9. Vänern och Vättern, Göta älv - Dalslands kanal - Göta kanal

Hamnguiden 9. Vänern och Vättern, Göta älv - Dalslands kanal - Göta kanal

Spiral Svenska, 2020-01-16
639
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här Hamnguiden beskriver 255 natur- och gästhamnar i Göta älv, Vänern, Dalslands kanal, Vikingaleden, Göta kanal och Vättern. Här beskrivs kända och mindre kända naturhamnar, här ges tips om leder, och gästhamnarna redovisas detaljerat med service och tilläggningsmöjligheter. Alla hamnar presenteras med en detaljerad Hamnguidekarta, en helikopterbild, en guidande text samt en faktaruta. När den 2:a utgåvan av Hamnguiden 8 kom ut 2016 var de nya Hamnguidekartorna någonting nytt som aldrig tidigare förekommit i sjökortssammanhang. Det blev succé och sedan dess har Hamnguiden 7 givits ut och nu kommer även en ny utgåva av Hamnguiden 9 med nya Hamnguidekartor. Samtliga Hamnguidekartor i boken är producerade av Hydrographica och är baserade på Hydrographicas beprövade sjömätningsteknik med 3D-flygfoto som underlag. Varje Hamnguidekarta har dessutom kontrollerats och verifierats genom kompletterande sjömätningar på plats. Hamnguidekartorna har även en avancerad topografisk redovisning som bygger på den allra senaste tekniken med laserscanning av terrängen. Man får exakta höjdkurvor, i detta fall med 2,5 meters ekvidistans, men man får också möjlighet att med skuggeffekter skapa en 3D-känsla av terrängens former som ett komplement till de traditionella höjdkurvorna. Med denna teknik blir det mycket enkelt att i förväg bedöma egenskaperna hos en hamn och att avgöra var de bästa lälägena finns, eller var öarna är flacka och risken för blåst är större. Helikopterbilderna och markeringarna ger dig en snabb översikt över varje hamn, med dess atmosfär, faciliteter, inseglingsleder, faror och förtöjningsmöjligheter. Stenar och grund att tänka på speciellt är markerade på bilderna. Texten i Hamnguiden 9 är uppdelad i en generell och en maritim del. Den generella delen beskriver platsens historia, natur och tipsar om olika aktiviteter som finns att tillgå i hamnen. Den maritima delen ger information om var det är lugnt och tryggt att ligga, hur du förtöjer säkrast och vad du bör vara speciellt uppmärksam på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hamnguiden 9. Vänern och Vättern, Göta älv - Dalslands kanal - Göta kanal
 2. +
 3. Hamnguiden 7. Landsort - Skanör, Öland, Gotland & Bornholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hamnguiden 7. Landsort - Skanör, Öland, Gotland... av Torbjörn Ardebrant, Lasse Granath, Per Hotvedt, Jesper Sannel (spiral).

Köp båda 2 för 1274 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Torbjörn Ardebrant

 • Hamnguiden 5. Göteborg - Svinesund

  Torbjörn Ardebrant, Ann Ardebrant, Jørn Engevik, Hanne Engevik, Torunn Jansson

  Den här Hamnguiden beskriver 371 natur- och gästhamnar från Tistlarna i söder till Svinesund i norr. Här beskrivs kända och mindre kända naturhamnar, här ges tips om leder, och gästhamnarna redovisas detaljerat med service och tilläggningsmöjlighe...

 • Hamnguiden 7. Landsort - Skanör, Öland, Gotland & Bornholm

  Torbjörn Ardebrant, Lasse Granath, Per Hotvedt, Jesper Sannel

  Hamnguiden 7 Landsort - Skanör, Öland,Gotland & Bornholm Det har publicerats många Hamnguider över den svenska ostkusten genom åren, men ingen så fullmatad och komplett som denna. Här beskrivs kända och mindre kända naturhamnar, här ges tips o...