Tio tankar i huvet, men ingen på pappret (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
i bakfickan (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
92
Förlag
Tapir
Översättare
Gunilla Radu
Originaltitel
Ti tanker i hue og ingen på papieret
Illustratör/Fotograf
André Jensen
Dimensioner
240 x 140 x 7 mm
Vikt
240 g
SAB
Vle,618.9289
ISBN
9788299737548
Tio tankar i huvet, men ingen på pappret (häftad)

Tio tankar i huvet, men ingen på pappret

Häftad Svenska
370
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att vara ungdom är att vara i förändring. Nya känslor rasar i kroppen. Nya tankar fyller huvudet. Tankarna är ofta i kaos. Hjärnan är under ombyggnad. Så är det för alla. En ungdom med ADHD har ofta mer av alltsammans.

Detta är boken som ungdomen själv kan läsa - även om koncentrationen ibland sviker. Här kan man känna igen sig, få svar och framför allt: hopp om en bra framtid!

"En handbok om ADHD för ungdomar", skriver man i baksidestexten, och det är en bra beskrivning. Numera finns det en hel del kunskap om diagnosen ADHD och varför en del barn och ungdomar får svårigheter med t.ex. impulsivitet, uppmärksamhet och överaktivitet. Den norska författaren Lisbeth Iglum Rønhovde har tidigare bl.a. skrivit boken Om de bara kunde skärpa sig! (2006), som ger en mer fackmässig bild av barn och ungdomar med ADHD och Tourettes syndrom, och hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med problematiken. Här är ingången annorlunda; detta är en bok som direkt vänder sig till ungdomar och som konkret berättar om hur det kan vara, vilka svårigheter som är vanliga, ja helt enkelt bjuder in ungdomarna till en text som de kan känna igen sig i. Språket är enkelt och vardagligt och layouten luftig genom det frasanpassade radfallet. Naturligt insprängda i texten är citat från Pernille Dysthes självbiografiska bok Nu förstår jag mig själv (2007). André Jensens egensinniga illustratinoner ger sin egen tolkning av innehållet. Möjligen kan de kännas något perceptuellt överlastade, men de rena textsidorna gör ändå att det fungerar. - Elisabeth Eliasson Roos.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tio tankar i huvet, men ingen på pappret
  2. +
  3. Tål mina TICS, tack!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tål mina TICS, tack! av Lisbeth Iglum Rønhovde (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »