Monte Cassino (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (393.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sven Hassel-serien
Inläsare
Martin Halland
Utgivningsdatum
2016-05-17
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Karl Otto Zamore
ISBN
9788711655160

Monte Cassino Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2016-05-17

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Monte Cassino, det heliga berget norr om Neapel, har blivit en av de allra viktigaste försvarspositionerna för den tyska krigsmakten. När de allierade trupperna går till angrepp kommer order från Hitler: de tyska positionerna måste försvaras till varje pris, och förlorade positioner ska återtas genom motattack. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet har tidigare stridit vid östfronten, och befinner sig nu mitt i stridseldarna i ett av andra världskrigets allra blodigaste slag. De har lyckats överleva östfrontens förödande strider, men de vet att deras tur inte kan vara för evigt.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917-2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

"Monte Cassino" är den sjätte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Hassel