På Mississippifloden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (513.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gert Lundstedt
Utgivningsdatum
2016-09-28
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711719817
På Mississippifloden (ljudbok)

På Mississippifloden (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-09-28

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det finns mer att upptäcka av Mark Twains författarskap förutom de berömda romanerna om Tom Sawyer och Huckleberry Finn. På Mississippifloden : minnen, händelser och äventyr är på en gång reseskildring och självbiografi sjudande av nostalgi, satir och melankoli. Författaren återvänder till Mississippifloden där han lekte som barn, drömde sig bort som yngling och som han nu möter igen som en mogen och framgångsrik man. Det är ett rikt portätt av floden Mississippi och Amerika från åren innan inbördeskriget till de allvarsamma år som följde därefter.

I originalöversättning av Ernst Skarstedt

Mark Twain (1835-1910), pseudonym för Samuel Langhorne Clemens, var en amerikansk författare, reporter och reseskildrare. Innan han fick sitt litterära genombrott arbetade Twain på flodångare. Hans berättelser om Huckleberry Finn och Tom Sawyer har blivit riktiga klassiker och ligger till grund för flera filmatiseringar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På Mississippifloden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mästerverk
    Kai Schirmer, 17 oktober 2019

    Mark Twains "På Mississippifloden" är idag faktiskt klassisk värlliteratur. Underbart skriven, full av fakta och kunskap, med vidd och ironiska överdrivningar som bara Mark Twain kunde hantera på detta vis. En underbar läs- och lyssningsupplevelse. Inläsningen av ljudboken är utmärkt. Absolut rekommendation!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mark Twain